Суспільне мовлення

На Львівщині через укуси змій госпіталізували двох людей

На Львівщині 8 жовтня трапилося два випадки укусів змій. Неповнолітнього хлопця та жінку госпіталізували до лікарень. Про це повідомили на Facebook-сторінці ГУ ДСНС у Львівській області.

Перший випадок трапився вчора, 8 жовтня, близько 20:00 години. До служби порятунку надійшло повідомлення, що у спеціалізований дитячий медичний центр Львова поступив хлопець 2005 року народження із укусом змії. Плазун вкусив підлітка у палець правої руки. Він у стані легкої важкості.

Такий самий випадок стався того ж дня, 8 жовтня, о 20:15 у селі Полонична Червоноградського району. До лікарні із зміїним укусом госпіталізували жінку 1958 року народження. Плазун вкусив пацієнтку у палець правої руки. Стан жінки – середньої важкості.

Рятувальники застерігають жителів області бути обережними та уважними.

“Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть. У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів”, – йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Плазунів можна зустріти серед високої трави, у кущах та лісі. Вирушаючи у такі місця, рятувальники радять взувати високе, щільне взуття. Його змія не зможе прокусити.

На Львівщині стартував проєкт з виявлення коронавірусу у стічних водах


Джерело: Суспільне мовлення України