Суспільне мовлення

На Львівщині 18 листопада діють графіки погодинного відключення електроенергії

На Львівщині 18 листопада діятимуть графіки погодинного відключення електроенергії. Таке розпорядження видала НЕК “Укренерго”. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Дізнатися свою групу та графік відключень можна за посиланням на сайті “Львівобленерго”.

Як додають у НЕК “Укренерго”, також можливе введення додатково аварійних відключень.

“Через різке похолодання щодня збільшується споживання електроенергії в тих регіонах України, де вже відновлено електропостачання після масованих ракетних ударів 15 листопада по енергетичній інфраструктурі. Це ускладнює, й без того непросту ситуацію в енергосистемі”, — йдеться у повідомленні НЕК “Укренерго”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У четвер, 17 листопада, на Львівщині один раз лунало сповіщення про повітряну тривогу. Загроза тривала понад 2 години через небезпеку ударів крилатими ракетами з Білорусі та Курської області.

Жителів Львова просять подбати про безпеку на дорозі у темряві: як це зробити

Що відомо

  • Під час ракетного обстрілу 15 листопада російські ракети влучили у три об’єкти критичної інфраструктури на Львівщині. Два з них вже раніше піддавалися ракетним ударам. Об‘єкти зазнали критичних ушкоджень. Про це повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Під час атаки на Львівщину загалом прилетіло понад 10 ракет.
  • Внаслідок ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі близько 700 тисяч абонентів Львівщини були без електропостачання. Одна людина отримала поранення і у важкому стані була госпіталізована. Чоловіка прооперували, його стан стабільний.
  • Ввечері, 15 листопада, у Львові після ракетних ударів без електроенергії залишалося 80% міста. Станом на 21:00 лише половина мешканців мала воду, а централізоване опалення було відсутнє. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
  • Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що станом на 13:00 16 листопада у місті є вода, опалення та більшість мешканців отримує електроенергію.
  • 17 листопада у “Львівобленерго” повідомили, що на Львівщині застосовують екстрені відключення електроенергії


Джерело: Суспільне мовлення України