Суспільне мовлення

На Львівщині 17 жовтня прощаються із вісьмома захисниками: що про них відомо

На Львівщині сьогодні, 17 жовтня, прощаються із вісьмома військовослужбовцями. Чоловіки загинули на війні з Росією.

Про це повідомили у на Facebook-сторінці Львівської ОВА.

Військовий Володимир Скляр. Фото: Львівська міська рада

Володимир Скляр народився у Львові. Здобув освіту у Національному університеті “Львівська політехніка”. Працював головним інженером.

“Був надзвичайно доброю та різносторонньою людиною: у вільний час захоплювався кіно, літературою і кулінарією, також вміло майстрував”, — розповіли у пресслужбі Львівської міської ради.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії став на захист України. Служив у складі 214 окремого спеціального батальйону OPFOR Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Виконував бойові завдання на Східному напрямку.

Володимир Скляр загинув 13 жовтня 2023 року. Йому було 42 роки. У чоловіка залишилися мама, дружина, 10-річна донька, брат, племінники та друзі.

На Львівщині 17 жовтня прощаються із вісьмома захисниками: що про них відомо

Військовий Богдан Місько. Фото: Львівська міська рада

Богдан Місько народився у Львові. Здобув освіту у Державному університеті інформаційно-комунікаційних технологій. Працював керівником відділення в одній із поштових компаній.

“У вільний від роботи час захоплювався рибальством”, — повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист України. Служив на Східному напрямку у 79 окремій десантно-штурмовій бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Богдан Місько загинув 10 жовтня 2023 року. У чоловіка залишилися батьки.

На Львівщині 17 жовтня прощаються із вісьмома захисниками: що про них відомо

Військовий Володимир Замковий. Фото: Львівська міська рада

Володимир Замковий народився у Львові. Закінчив Автомобільно-дорожній фаховий коледж Національного університету “Львівська політехніка”. Проходив військову службу у лавах Окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького.

“У мирний час займався приватним підприємництвом, також працював у сфері перевезень. Захоплювався рибальством, мотоциклами та автомобілями”, — йдеться у повідомленні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення добровільно пішов захищати Україну. Виконував бойові завдання на Східному напрямку у складі 125 окремої бригади ТрО регіонального управління “Захід” Сил територіальної оборони ЗСУ. Під час проходження служби Володимиру Замковому присвоїли звання “сержант”.

Володимир Замковий загинув 11 жовтня 2023 року. Йому було 40 років. У чоловіка залишилися бабуся, мама, дві доньки, брат, кохана дівчина і велика родина.

На Львівщині 17 жовтня прощаються із вісьмома захисниками: що про них відомо

Військовий Михайло Дзьоба. Фото: Львівська міська рада

Михайло Дзьоба народився у Брюховичах, що на Львівщині. Здобув вищу освіту на економічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Після завершення навчання проходив військову службу в танкових військах у Бахмуті, що на Донеччині.

Протягом останніх 15 років проживав у Києві, займався виготовленням виробів з граніту. За словами рідних, у Михайла Дзьоби було надзвичайно велике серце, “він був скромним, але завжди веселим і готовим прийти на допомогу”.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ чоловік вступив до лав 79 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ та захищав Україну на Східному напрямку фронту. У травні 2023 року отримав важке поранення, однак після лікування одразу ж повернувся на передову.

“За особисту відвагу Михайла нагородили нагрудним знаком “Кров за Україну”, а при виконанні бойових завдань вирізнявся винятковою витривалістю”, — йдеться у повідомленні.

Михайло Дзьоба загинув 10 жовтня 2023 року. Йому було 42 роки. У Михайла Дзьоби залишилися дві сестри, шестеро племінників та двоюрідні брати і сестри.

На Львівщині 17 жовтня прощаються із вісьмома захисниками: що про них відомо

Військовий Ігор Малиновський. Фото: Львівська ОВА

Ігор Малиновський — житель села Пониковиця, Золочівського району. У червні 2023 року долучився до ЗСУ. Був стрільцем стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти військової частини. Загинув в Бахмутському районі Донецької області. У чоловіка залишився батько.

На Львівщині 17 жовтня прощаються із вісьмома захисниками: що про них відомо

Військовий Андрій Шніцар. Фото: Львівська ОВА

Андрій Шніцар — житель села Галичани, Городоцької громади. Воював на Харківському напрямку. Загинув 12 жовтня 2023 року, виконуючи бойове завдання. У захисника залишились батьки та двоє братів.

На Львівщині 17 жовтня прощаються із вісьмома захисниками: що про них відомо

Військовий Богдан Романюк. Фото: Львівська ОВА

Богдан Романюк житель села Куткір, Золочівського району. Чоловіка мобілізували у лютому 2023 року. Він був навідником танкового взводу танкової роти танкового батальйону військової частини. Загинув 12 жовтня 2023 року внаслідок детонації боєприпасів, отримавши поранення несумісне з життям. У захисника залишилася дружина, син та дві сестри.

На Львівщині 17 жовтня прощаються із вісьмома захисниками: що про них відомо

Військовий Григорій Лапчак. Фото: Львівська ОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Григорій Лапчак — житель села Бірки Яворського району. Молодший сержант. Загинув виконуючи бойові завдання на Харківському напрямку.


Джерело: Суспільне мовлення України