Суспільне мовлення

На Львівщині 14 серпня прощаються із трьома захисниками

На Львівщині сьогодні, 14 серпня, прощаються із трьома захисниками України. Чоловіки загинули на війні з Росією.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської ОВА.

Військовий Микола Шаравара. Фото: Львівська ОВА

Микола Шаравара народився у селі Лапаївка Львівської області. Закінчив музичну школу за фахом бандури. У 2000 році вступив до “Пласту”, входив до гуртка “Вовкулаки” 1-го куреня імені Короля Данила у Львові.

Здобув професію кондитера у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу. Згодом закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Працював у ресторанній сфері.

“Свій вільний час присвячував читанню літератури, особливо цікавився економічною історією. Майстерно грав у шахи, любив футбол та мандрівки на велосипеді. Та найбільшим захопленням Миколи Шаравари були походи в гори з сімʼєю”, — розповіли у пресслужбі Львівської міської ради.

Після початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов захищати Україну. Спершу виконував бойові завдання у складі 10-го окремого стрілецького батальйону, згодом — у лавах 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ.

Микола Шаравара загинув 2 серпня 2023 року. Йому було 36 років. Поховали військового на Личаківському кладовищі. У чоловіка залишилися донька, дружина, батьки та дві сестри.

На Львівщині 14 серпня прощаються із трьома захисниками

Військовий Віктор Куцький. Фото: Львівська ОВА

Віктор Куцький із села Утішків Золочівського району. Був командиром стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти, штаб-сержантом. Загинув на Харківщині. У чоловіка залишилася дружина та двоє дітей.

На Львівщині 14 серпня прощаються із трьома захисниками

Військовий Ігор Колодій. Фото: Львівська ОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ігор Колодій із міста Броди Золочівського району. Був командиром танка, з вересня 2022 року захищав Україну на Сході. Помер 11 серпня 2023 року внаслідок раптового погіршення стану здоров’я. У чоловіка залишилася дружина та батьки.


Джерело: Суспільне мовлення України