Суспільне мовлення

На Львівщині 11-річна дівчинка врятувала однокласника на пожежі

На Львівщині 11-річна Софія врятувала однокласника на пожежі. Вона побачила полум’я у вікні хлопця та одразу сповістила про це дорослих. Сьогодні рятувальники нагородили шестикласницю. Про повідомили на Facebook-сторінці ГУ ДСНС України у Львівській області.

Подія трапилась у місті Хирів Самбірського району. У будинках не було світла і Софійка побачила, що у вікні сусіднього будинку горить вогонь. Дівчинка одразу покликала дідуся і вони разом побігли до сусідів. Однокласник Софії спав, дівчинка з дідусем розбудили хлопця, вивели його на свіже повітря та загасили вогонь.

“Як з’ясувалось, Дмитро запалив свічку і заснув. Полум’я впало на стіл і від цього загорілася скатертина на столі та комп’ютерна техніка”, — йдеться у повідомленні.

Львівська ОВА

Сьогодні, 7 грудня, рятувальники Самбірського району вручили подяку та символічні подарунки дівчинці за її вчинок.

“На нашу думку, Софійка вчинила відважно, безстрашно та героїчно . Її поведінка заслуговує уваги , адже її рішучі дії є прикладом для наслідування дорослим і дітям. Незважаючи на юний вік, дівчинка не залишилась осторонь і прийшла на допомогу. Врятувала життя своєму однокласнику”, — кажуть рятувальники.

Читайте також

Понад мільйон на потреби ЗСУ зібрав 8-річний волонтер із Львівщини Юрій Напора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Спортсменка з Львівщини Христина Уляник втретє за рік виборола титул чемпіонки Європи


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин