Львівський портал

На фронті відбулось 113 бойових зіткнень, – Генштаб

На 821 добу повномасштабної війни на фронті відбулось 113 боєзіткнень. Зокрема, на Куп’янському напрямку з початку доби відбулося десять бойових зіткнень. Про це йдеться у зведенні Генштабу за 24 травня.

За уточненою інформацією, минулої доби ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах три ракетні удари, використавши при цьому 13 ракет. Також було здійснено 57 авіаударів, під час яких скинули 97 КАБів. Крім того, окупанти завдали понад 987 ударів дронами-камікадзе, з них 978 – FPV. Зафіксовано понад чотири тисячі обстрілів з різних видів озброєння, 147 з яких – з застосуванням реактивних систем залпового вогню. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед мирного населення.

Протягом минулої доби Повітряні сили, ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили 10 районів зосередження особового складу, вузол зв’язку та станцію РЕБ противника.

Сили оборони України зосереджують основні зусилля в Таврійському, Донецькому та Слобожанському операційних районах, щоб зірвати плани окупантів щодо просування у Донецькій, Луганській та частині Харківської областей. Українські воїни стійко тримають позиції, завдаючи втрат ворогу, а подекуди й проводять контратаки.

З початку поточної доби відбулося 37 бойових зіткнень. Окупанти здійснили 494 обстріли позицій наших військ та населених пунктів, 10 з яких – з застосуванням РСЗВ. Ворог завдав одного авіаудару з використанням керованої авіабомби. Також російські загарбники залучили до своєї безпідставної агресії 13 дронів-камікадзе.

На Харківському напрямку російський агресор тричі намагався штурмувати позиції наших військ. Сили оборони відбили атаку в напрямку населеного пункту Липці. Тривають бойові дії в районах Глибокого та Вовчанська. Ситуація контрольована, втрат позицій не допущено. Водночас наші підрозділи продовжують заходи з посилення стійкості оборони.

За минулу добу загальні втрати окупантів на цьому напрямку склали 137 осіб, з них 31 – безповоротні, а також 23 одиниці озброєння та військової техніки. Українські воїни знищили один ворожий танк, дві гармати, одну РСЗВ, один БПЛА, два автомобілі та п’ять одиниць спеціальної техніки. Ще два танки, одна ББМ, шість гармат та два автомобілі противника зазнали пошкоджень.

На Куп’янському напрямку відбувалися десять бойових зіткнень. Наші захисники успішно відбили одну атаку російських загарбників у напрямку Дружелюбівки. В районах Петропавлівки, Іванівки, Стельмахівки, Невського та Дружелюбівки бої продовжуються. Поблизу Іванівки противник має частковий успіх. Силами оборони вживаються заходи щодо стабілізації обставини.

23 травня окупанти втратили на Куп’янському напрямку 353 особи (з них 117 – безповоротних) та 81 одиницю ОВТ. Зокрема, знищено танк, дві бойові бронемашини, два автомобілі, 68 БпЛА. Пошкоджено танк, дві ББМ, три гармати, два автомобілі. Також злетіли у повітря бліндаж та п’ять складів боєприпасів.

На Лиманському напрямку триває відсіч спробам російських загарбників просунутися в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські воїни відбивають атаку противника в районі Спірного. Втрат позицій не допущено, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку від початку доби наші підрозділи стали на заваді атаці противника в напрямку Кліщіївки. Ворог успіху не мав.

На Покровському напрямку ситуація контрольована. Інтенсивність бойових дій сьогодні знизилася, на цей час противник не здійснював наступальних дій.

За минулу добу ворог втратив на цьому напрямку загалом 263 особи в живій силі. Також українські воїни знищили російський штурмовик Су-25, один автомобіль та одну бойову броньовану машину противника. Один танк та дві бойові броньовані машини окупантів зазнали пошкоджень.

На Курахівському напрямку українські воїни вже відбили три атаки окупантів. Ворог на даний час продовжує наступальні дії в районі Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Оріхівському напрямку зупинено атаку російських загарбників поблизу Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі річки Дніпро, було відбито атаку ворога в районі Кринок. При цьому наші воїни проводять заходи з посилення оборонних рубежів.

На решті напрямків обставини суттєвих змін не зазнала.

Сили оборони України вживають усіх необхідних заходів для стримування наступу противника, виснаження його бойового потенціалу та стабілізації обстановки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-24 13:13:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин