Суспільне мовлення

На добудову мосту між селами Монастирець і Поляна передбачили 15 мільйонів гривень

15 мільйонів гривень передбачили на добудову мосту між селами Монастирець і Поляна, що у Комарнівській громаді. Гроші виділили із державного дорожнього фонду, повідомив керівник обласного департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

Села Монастирець і Поляна у Комарнівській громаді з`єднують залишки мосту. Ними користуються мешканці обох сіл, адже їхня інфраструктура пов’язана, каже жителька села Поляна Надія Лев. На одній стороні мосту — ферми, школа, медпункт, на іншій — їздить транспорт.

“Ми відрізані від світу. Там сільська рада — не зайдеш, якщо треба якусь довідку взяти. До церкви ми теж не можемо потрапити, відрізані від церкви”, — розповідає жителька села Поляна Надія Лев.

Фото: Суспільне Львів

Минулими вихідними місцеві чоловіки частково оновили перехід на кілька дощок. Але проблему це не вирішує, опори під мостом продовжують гнити, каже керівник місцевої школи Любомир Байцар.

“Зробили, щоб перейти. Бо деякі сміливці йшли по руїнах. Це вони ризикували життям. Бо до води було 7 метрів. Тому зробили те, що можна”, — каже керівник школи у Монастирці Любомир Байцар.

Поруч із дерев’яним мостом стоять занедбані опори нової переправи. Дерев’яний міст зазнав руйнувань під час повені у 2008 році, тоді ж виділили гроші на новий і звели його частину. Гроші виділяв кабмін, розповідає Любомир Байцар.

“10 мільйонів 300 тисяч на той час коштував цей міст, коли долар був по 5 гривень. Може навіть понад половину грошей освоїли. Основи тут капітальні, тут такий міст мав бути ніби тут Київ-Чоп дорога”, — говорить Любомир Байцар.

На добудову мосту між селами Монастирець і Поляна 15 мільйонів гривень передбачили

Фото: Суспільне Львів

Оскільки міст не встигли збудувати до закінчення 2008 року, гроші повернулись у держбюджет. А у бюджетах наступних років грошей на нього не виділяли. У 2023 році гроші на цей міст передбачили із державного дорожнього фонду, пояснює керівник обласного департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський. Це 15 мільйонів гривень, але завершення мосту коштуватиме дорожче.

“Попередня розрахункова вартість, яка ще потрібна для добудов цього моста, — 18 мільйонів гривень. Комарнівська міська рада цьогоріч передбачила 2 мільйона на будівництво цього мосту. Ми передбачаємо 15 мільйонів гривень, тобто, сумарно наразі буде передбачено 17 мільйонів гривень”, — каже керівник обласного департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

За словами Ореста Шуліковського, після завершення роботи із документами для добудови мосту між селами Монастирець і Поляна, оголошуватимуть тендер та шукатимуть підрядників.

Читайте також

На Львівщині демонтують міст між селами Монастирець та Поляна, частина якого обвалилася

Мости на Львівщині. 70% споруд – у неналежному стані

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Буде молодіжний простір: у Львові відновили будівельні роботи на дитячій турбазі


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин