Україна і світ

Музыку украинских артистов заметили на сервисах РФ: что известно


Музику артистів Kalush, Alyona Alyona, Jerry Heil і Yarmak виявили на заборонених в Україні російських сервісах. Про це заявив музикант Shtaket, виступ із яким нещодавно скасували через російськомовні пісні.

Музика українських артистів на російських сервісах: подробиці

Артист Shtaket опублікував в Instagram пост, у якому показав скріншоти з музикою відомих музикантів на забороненому сервісі Яндекс Музыка. На російському сайті можна знайти пісні Kalush, Alyona Alyona, Jerry Heil і Yarmak та інших.

– Напевно, всі українські виконавці є в Яндекс музиці. Подвійні стандарти? Не така болюча відмова майданчика від концерту і не передані потреби хлопцям… Якийсь незрозумілий рух і сплата податків, та що там я зі своїми 10 прослуховуваннями, – почав свою думку Shtaket.

Музикант додав, що на майданчику нові пісні від українських артистів, і нагадав про хейт, який на нього полився через скасований концерт із російськомовним репертуаром.

Зараз дивляться

Нагадаємо, що в мережі розгорівся скандал через російськомовний концерт у Києві. У ньому мали брати участь гурт КтоТам? Shtaket, Andrew Skat, Вася К. та інші. Тоді в мережі з’явилася інформація, що деякі із запрошених музикантів публікують свої пісні на заборонених в Україні майданчиках – ВКонтакте і Яндекс Музиці.

На тлі критики, представники локації для проведення івенту скасували концерт, і тепер Shtaket показав, що і пісні знаменитостей є на заборонених ресурсах.

– Чи то пірати? Мене проклинали, називали москалем, бажали смерті всім на концерті, тепер я хочу почути відповідь, – підсумував музикант.

Реакція артистів

Факти ICTV звернулися за коментарем до Kalush, Alyone Alyona та Jerry Heil. На інцидент відреагували представники Kalush.

– Ми не відвантажуємо наші релізи на російські стрімінги, оскільки вони відсутні в нашому списку зі зрозумілих причин. Наш відділ дистрибуції повинен звернутися до Universal Music за офіційною відповіддю з приводу цього, – зазначили в групі.

Імовірно, українські зірки можуть і не знати про публікацію їхньої творчості на платформі Яндекс Музика. Не виключено, що це піратство, яким люблять промишляти росіяни і видавати чуже за своє.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Kalush, Jerry Heil, Alyona Alyona, Shtaket


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 11:16:54