Суспільне мовлення

Мріє пробігти марафон. У Львові готують до протезування 57-річного військового Ігоря Крупнова

У львівському реабілітаційному центрі “Незламні” готують до протезування обох ніг 57-річного капітана Ігоря Крупнова. На початку повномасштабного вторгнення бізнесмен та ветеран війни в Афганістані добровольцем пішов захищати Україну. Виконуючи завдання на Херсонщині, авто чоловіка підірвалось на протитанкових мінах. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Ігор Крупнов розповідає, до повномасштабного вторгнення побудував бізнес у Дніпрі. У вільний час вирощував квіти на дачі, займався бігом та спілкувався з доньками. Після 24 лютого, не чекаючи повістки, пішов у військкомат.

“Я провів дружину до кордону, повернувся і відразу звернувся у військкомат. Вже за тиждень опинився у війську. В мене до цього був досвід — у 1984-86 роках служив у підрозділі спецпризначення в Афганістані. Також займався спортом. З початком війни у 2014 році зрозумів, що рано чи пізно доведеться брати участь у війні, а я працював в офісі і відчував, що втратив форму, і почав бігати. Вже у 2018 році пробіг 42 км”, — каже військовий.

Ігор Крупнов. Перше ТМО Львова

У листопаді 2022 року Ігор разом з побратимами їхав на завдання на Херсонщині. Тоді авто підірвалося на двох протитанкових мінах.

“Коли ворог відійшов на південному напрямку на лівий берег Дніпра, ми зайняли звільнену територію. Було поставлено завдання зайняти оборону від одного пункту до іншого. Ми з комбатами та начальником розвідки виконали задачу, поверталися на базу, їхали по ґрунтовій дорозі і машина підірвалася на двох протитанкових мінах. Машина підлетіла, приземлилась на дах, загорілася. На щастя, двері відкрилися і ті, хто їхав позаду нас, витягнули нас з машини і евакуювали в шпиталь”, — каже Ігор Крупнов.

Чоловік опритомнів на 5 добу після поранення, коли його евакуювали до Львова. Врятувати ноги команді лікарів не вдалось.

“При госпіталізації військового оглянула мультидисциплінарна команда. В пацієнта був сепсис, бактеріальне зараження організму, вдалося його стабілізувати. Травми були такі, які не підлягали реконструкції, і пацієнту було виконано ампутацію обох ніг нижче коліна. Крім того, в нього був важкий перелом правого колінного суглоба. Ми виконали складну реконструктивну операцію і встановити фіксуючі пластини. З реанімації пацієнта перевели в хірургічне відділення, а потім у відділення реабілітації, де він готується до протезування”, — каже керівник напрямку хірургії центру “Незламні” Гнат Герич.

Ігор Крупнов зараз проходить фізичну та психологічну реабілітацію та готується до протезування. Гнат Герич каже, зараз розглядають кілька варіантів протезів.

“Військовому будуть встановлені дуже сучасні протези. Є два варіанти. Перший —остоінтегруючі протези, коли встановлюються в кістку штифти, за рахунок яких фіксується протез. Без культеприймача — частини протезу, яка стискає культю ампутованої кінцівки. Другий варіант — карбонові протези, які виготовляються за допомогою 3D-сканера і 3D-принтера. 3D-сканер сканує культю, під це виготовляється протез, і він дуже чітко відтворює форму. Такі протези — надлегкі і надають людині можливість навіть грати у футбол”, — керівник напрямку хірургії центру “Незламні”.

Військовий Ігор Крупнов проходить реабілітацію. Справа — Роксоляна Шміло, фізична терапевтка центру "Незламні"

Військовий Ігор Крупнов проходить реабілітацію. Справа — Роксоляна Шміло, фізична терапевтка центру “Незламні”. Перше ТМО Львова

Після протезування військовий мріє повернутися до роботи та пробігти марафон.

“Життя продовжується, буду налаштовуватися на активний спосіб життя. Планую повернутися в бізнес у Дніпрі. Відновити заняття на дачі. Я це любив перед війною — вирощувати квіти, бути біля лісу. Якщо коліно витримає, повернусь до бігу, а ні, то на велосипед пересяду”, — додає Ігор Крупнов.

Читайте також

У Львові шукають фахівців для нового корпусу реабілітації центру “Незламні”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Переніс близько 30 операцій після того, як в його дім влучила російська ракета. Історія 55-річного Михайла з Херсонщини


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин