Україна і світ

Маринована цибуля на зиму: рецепт смачного маринаду

Маринована цибуля на зиму – закуска не дорога та апетитна. Ця заготівля послугує нам чудовим додатком до безлічі страв!

Зимовий малосольний оселедець, соковиті шматочки шашлику чи навіть консервовані гриби стануть ще смачнішими з додаванням цього пікантного інгредієнта. Вона також чудово підходить як гарнір до будь-якої каші чи овочевого салату.

Для маринування багато господинь віддає перевагу фіолетовій цибулі, оскільки вона не така пекуча, як ріпчаста, і має яскравий вигляд. Проте ви можете використовувати будь-яку цибулю: жовту, білу або ріпчасту.

Зараз дивляться

Отже, як замаринувати цибулю на зиму, щоб вийшла смачна, хрумка та апетитна – читайте в матеріалі.

Маринована цибуля на зиму: рецепт

Якщо робите заготівлю з ріпчастої цибулі, щоб маринад забарвився в приємний рожевий колір, до ріпчастої цибулин додайте 1-2 фіолетові. Час приготування цієї закуски – 1 година.

Інгредієнти:

  • цибуля фіолетова – 800 г
  • вода – 500 мл
  • оцет 9% – 6 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – 2 ч. л.
  • перець чорний і запашний – по 4-6 горошин
  • лавровий лист – по 1 шт. у кожну банку (не обов’язково)

Маринована цибуля: рецепт на зиму покроково

  1. Цибулю чистимо, миємо та нарізаємо півкільцями. Заливаємо її холодною водою і залишаємо приблизно на 10 хвилин.
  2. Перекидаємо цибулю на друшляк і даємо воді стекти.
  3. На дно стерилізованих баночок викласти горошини духмяного і чорного перцю та лавровий лист.
  4. У сотейник вливаємо воду. Всипаємо сіль та перець, перемішуємо. Доводимо до кипіння та проварюємо 2 хвилини. Потім додаємо оцет, перемішуємо.
  5. Цибулю заливаємо отриманим маринадом і ставимо банки у каструлю з рушником на дні.
  6. Вливаємо теплу воду більше ніж до половини баночок. Доводимо до кипіння.
  7. Стерилізуємо від 8 до 15 хвилин, залежно від розміру банок. Так, наприклад, для банок об’ємом 330 мл достатньо 8 хвилин стерилізації.
  8. Банки з маринованою цибулею на зиму щільно закриваємо кришками чи закатуємо.

Зберігаємо у льосі чи холодильнику. Теплої та смачної зими!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-19 19:51:07