Україна і світ

Люди починають довіряти: у Міноборони розповіли про зміни підходів до мобілізації

Катерина Черногоренко: Ми зможемо вбити всі паперові процеси

В Україні набирає обертів цільова мобілізація, коли людина сама може обрати підрозділ для проходження служби у Силах оборони України.

Про це повідомила заступник Міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко в інтерв’ю Youtube-каналу «Є питання».

«Саме цільова мобілізація вже працює. Вона починала працювати колись через такі ресурси як LobbyX, людина по вакансіям мобілізовувалась і далі бекофіс відслідковувавчи потрапила людина до підрозділу, до якого хотіла», — сказала Катерина Черногоренко.

Вона додала, що компанії які розміщують вакансії Сил оборони, дуже щільно співпрацюють з Генеральним штабом, із заступником Міністра оборони Наталією Калмиковою щодо того, щоб саме проконтролювати, що людина потрапила у бажаний підрозділ.

«І це так має працювати, мають бути рекрутери, які відслідковують шлях від моменту, коли людина зголосилася йти у військо, до моменту, коли нестиме службу. І Генштаб дуже сильно включився у цей напрямок. Тільки так люди будуть довіряти, розказувати знайомим, що у них вийшло», — пояснила заступник Міністра оборони.

Вона додала, що цифри добровільного рекрутингу свідчать про те, що потроху ця культура починає приходити, люди починають довіряти з такими успішними кейсами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

АрміяInform нагадує, що наразі можна обрати собі місце служби на агрегаторі вакансій у ЗСУ, звернутися до рекрутингових центрів або на сайті Будь собою.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-15 19:46:16