Суспільне мовлення

Львів’ян просять прихистити тварин з ЛКП “Лев” на час карантину

З 1 січня 2023 року Львівське комунальне підприємство “Лев” йде на щорічний плановий карантин. Триватиме він до 10 січня. Працівники притулку закликають львів’ян придивитися до тварин та взяти когось собі в сім’ю або на перетримку.

Під час карантину працівники комунального підприємства очищатимуть територію, обладнання та транспорт. Жителів Львова просять взяти собак та котів на перетримку.

“Собачкам не можна знаходитись у нас на підприємстві, дихати хімічними засобами, тому дуже важливо, щоб вони перебували у цей час у сім’ях, хто може взяти в квартиру, будинок, ми підбираємо тваринок по розмірах, по характеру”, — каже кінологиня Вікторія Харитонова.

Суспільне Львів

За словами речниці ЛКП “Лев”, у період карантину підприємство прийматиме тварин у випадку травм чи укусів. Також залишатимуться травмовані.

“Ми почнемо дезінфекцію з карантину, потім травмованих тварин перемістимо в карантин, продезінфікуємо стаціонар і вже назад їх розмістимо. Ці собачки, вони не зможуть собі дати ради на вулиці і проходять певний курс лікування, реабілітації”, — каже речниця ЛКП “Лев” Аліна Распопова.

Зараз у прихистку 43 собаки та 9 котів.

“У нас є тваринки, які ідеально би підійшли у приватний будинок без господарства , бо вони, наприклад, не дружать з курочками або іншими тваринами, є тваринки супер маленькі, які ідеально підійдуть в квартиру, але їх поки не розібрали, вони контактні”, — каже кінологиня Вікторія Харитонова.

Серед мешканців притулку — Філ. Собаці 1 рік. Його знайшли на вулиці з травмованою лапою та хребтом. Собаку вже вилікували та шукають йому господарів.

“Через те, що у нього дуже коротка шерсть, його категорично не можна на вулицю, ми його прилаштовуємо тільки в квартиру, щоб він знаходився у теплому приміщенні, бо ні про яку будку з такою собакою мова йти не може”, — каже кінологиня Вікторія Харитонова.

Львів'ян просять прихистити тварин з ЛКП "Лев" на час карантину

Мешканець ЛКП “Лев” — собака Філ. Суспільне Львів

Також працівники ЛКП “Лев” шукають господарів для собаки на прізвисько Мрія. Вона любить бавитись з дітками і знає багато команд.

“Це наша собачка, яка з нами була у військовому госпіталі, у будинку літніх людей, вона проводила всі екскурсії, які в нас були. Вона знає команди: “сидіти”, “лежати”, “стояти”, долає всі бар’єри на вигульному майданчику, знає ігрові команди, що діткам цікаві”, — каже кінологиня Вікторія Харитонова.

Львів'ян просять прихистити тварин з ЛКП "Лев" на час карантину

Собака на прізвисько Мрія. Суспільне Львів

Обрати тваринку для прилаштування або перетримки можна на сайті ЛКП “Лев”, або у Львові за адресою Промислова, 56.

Читайте також

Як подбати про птахів взимку: поради орнітологині

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“70% котів просто не виживає”: як допомогти вуличним тваринам взимку


Джерело: Суспільне мовлення України