Суспільне мовлення

Львівські хірурги пересадили військовому нерв

У Львові хірурги пересадили нерв 25-річному військовому Олексію Свинару, аби чоловік знову міг ходити. Військовий отримав поранення на Ізюмському напрямку. Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Харків’янин Олексій Свинар добровільно пішов захищати Україну 25 лютого. Отримав поранення поблизу села Краснопілля під час виконання бойового завдання.

“Треба було підсилити десантно-штурмову бригаду, ми поїхали до них, і почався дуже сильний артобстріл. Зайшов в ногу уламок, виламав кістку, вирвав нерв та м’яз”, — каже військовий Олексій Свинар.

Військовослужбовець Олексій Свинар разом з завідувачем хірургічного відділення Гнатом Геричем. Перше ТМО Львова

Через поранення Олексій втратив можливість ходити. Спочатку чоловіка лікували у Краматорську. Потім — у Дніпрі та Тернополі. Загалом йому зробили 9 операцій. У Львові військовому провели десяте хірургічне втручання — аутотрансплантацію.

“Ми використали два нерви, які довелося скласти у вісім рядків для того, щоб відновити цілісність сідничного нерва. Оскільки сідничний нерв має важливі функціональні волокна і відповідає за функцію нижньої кінцівки. Тобто за рухи ноги. При його ушкодженні в пацієнта наступив параліч. Нерви, які ми використовували, ми взяли з інших ділянок, а саме — з гомілок”, — каже завідувач хірургічного відділення Гнат Герич.

Львівські хірурги пересадили військовому нерв

Команда лікарів проводить операцію військовому Олексію Свинару. Перше ТМО Львова

Зараз Олексій проходить реабілітацію, яка триватиме близько шести місяців. За словами військового, після одужання — знову піде захищати Україну.

Читайте також

У Львові прооперували жінку із рідкісним захворюванням — аневризмою ворітної вени

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові встановили протез ноги військовому з Харківщини


Джерело: Суспільне мовлення України