Україна і світ

Лікування інсульту в Україні за новими протоколами, що зміниться – Дубров

Перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров розповів, що українців з інсультом обстежуватимуть і лікуватимуть за оновленими протоколами. Хворих скеровуватимуть до закладів, які надають спеціалізовану допомогу.

Показники погіршуються

– Близько 80-85% випадків – це ішемічні інсульти. На жаль, мушу констатувати, що за останні кілька років показники в нашій країні тільки погіршуються, – зазначив Сергій Дубров.

За його словами, МОЗ затвердило стандарт медичної допомоги в разі ішемічного інсульту, який визначає єдиний алгоритм дій медичних працівників і, насамперед, гарантує пацієнтам якість та ефективність наданих послуг.

Зараз дивляться

Найкращі світові стандарти

Перший заступник міністра охорони здоров’я додав, що під час розроблення заходів із боротьби з інсультами міністерство орієнтується на найкращі світові стандарти.

– У Європі є чіткий план дій до 2030 року, який ми тримаємо у фокусі уваги, – зазначив Сергій Дубров.

За його словами, дуже важливо, щоб пацієнти потрапляли не до найближчих лікарень, а саме до тих, які забезпечують належне лікування в разі інсульту.

Оновлені протоколи

Наразі в Україні 258 медичних закладів мають контракти з НСЗУ для надання медичної допомоги в разі інсульту.

За словами Дуброва, стандарт медичної допомоги з ішемічного інсульту впроваджує оновлені протоколи діагностики, лікування пацієнтів на догоспітальному та госпітальному етапах, а також під час їхньої реабілітації в закладах охорони здоров’я.

Також триває робота над розбудовою мережі медичних закладів з інсультними центрами та блоками, в яких є можливість застосовувати сучасні методи лікування, як-от тромболізис і тромбектомія, додав Сергій Дубров.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-11 13:20:08