Львівський портал

Країни «Рамштайну» вже виділили Україні 95 мільярдів доларів військової підтримки, – Остін

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що країни формату «Рамштайн» загалом виділили $95 мільярдів військової підтримки Україні та пообіцяв, що Сполучені Штати, зі свого боку, продовжать забезпечувати регулярні пакети допомоги для ЗСУ. Про це він заявив у вступному слові на початку зустрічі Контактної групи з питань оборони України в понеділок, передає Укрінформ.

«Наші колеги-члени Контактної групи продовжують активізуватися для того, щоби задовольнити найбільш нагальні потреби України. Разом вони виділили понад $95 мільярдів на допомогу Україні у сфері безпеки від початку повномасштабного вторгнення Путіна в лютому 2022 року», – зауважив міністр оборони США.

Він підкреслив, що захист Української держави підтримують всі пів сотні країн, які входять до Контактної групи, «і ми продовжимо надавати Україні підтримку, якої вона потребує».

Крім того, Остін підкреслив рішучу налаштованість Сполучених Штатів передавати допомогу Україні та вкотре висловив переконання, що ця підтримка змінить ситуацію на полі бою. Глава Пентагону нагадав, що після затвердження Закону про додаткове фінансування потреб нацбезпеки США адміністрація в Вашингтоні вже розпочала суттєві поставки в Україну найбільш необхідних озброєнь та боєприпасів.

«Ми продовжимо виділяти значні пакети допомоги Україні у сфері безпеки. Ви побачите постійний потік підтримки в Україну з боку США – тиждень за тижнем», – зауважив глава оборонного відомства США.

Остін підкреслив, що наступні тижні й місяці будуть вирішальними.

«Тому ми продовжимо діяти рішуче. Виживання та успіх України є ключовими для безпеки України, безпеки Європи, глобальної безпеки та безпеки Америки», – наголосив Остін.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-20 16:57:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин