Львівський портал

Зеленський зустрівся у Сінгапурі з обраним Президентом Індонезії

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з обраним Президентом Індонезії Прабово Субіанто на полях щорічного Азійського саміту з питань безпеки «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі. Про це йдеться на сайті офіційного представництва Президента України.

«Ми розраховуємо на підтримку Індонезією суверенітету й територіальної цілісності України», – зазначив Володимир Зеленський.

За даними відомства, лідери обговорили прогрес у реалізації Української формули миру, яку Володимир Зеленський представив саме під час онлайн-звернення до учасників саміту G20 в Індонезії у 2022 році.

Глава Української держави висловив сподівання на участь Індонезії в Глобальному саміті миру на найвищому рівні.

Також під час зустрічі обговорили напрями двосторонньої співпраці. Зокрема, Володимир Зеленський зазначив, що, попри спроби Росії перешкоджати цивільному судноплавству в Чорному морі, Україна готова наростити постачання сільськогосподарської продукції в Індонезію.

Президент наголосив, що наша держава зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) і прагне отримати статус Секторального діалогового партнера Асоціації.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський прибув до Сінгапура для участі в конференції «Діалог Шангрі-Ла» – ключовому майданчику для безпекових тем в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-01 18:29:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин