Україна і світ

Інтернатура для випускників-медиків, які були мобілізовані, як проходитимуть — МОЗ

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України надали роз’яснення щодо проходження інтернатури випускниками медичних університетів, яких раніше мобілізували до Медичних Сил ЗСУ.

Роз’яснення МОЗ

В інформації, розміщеній на офіційному сайті МОЗ, зокрема, дано роз’яснення, що «випускники, які проходили військову службу під час воєнного стану і були звільнені в запас, мають право проходити підготовку в інтернатурі коштом держбюджету за наявності вільних місць держзамовлення, невикористаних під час рейтингового розподілу».

Як розповів у коментарі Фактам ICTV один із випускників лікувального факультету НМУ імені Богомольця (своє ім’я, зі зрозумілих причин, він просив не називати), МОЗ пропонує студентам-військовослужбовцям після закінчення вишу чекати на демобілізацію, щоб потім пройти інтернатуру за залишковим принципом, тобто там, куди ніхто з цивільних випускників йти не захотів і за умови, якщо такі місця взагалі будуть.

Посильний внесок у боротьбу з ворогом

– Коли в березні 2022 року на сайті нашого університету розмістили заклик на роботу до шпиталю, де катастрофічно не вистачало людей, мені й таким, як я, навіть на думку не спало з’ясовувати такі питання, як проходження інтернатури, – каже наш співрозмовник.

По-перше, за його словами, це був час, коли студенти горіли бажанням зробити свій посильний внесок у боротьбу з ворогом. По-друге, ніхто тоді й близько не припускав, що війна може затягнутися так надовго.

– І зараз ми, по суті, виявилися заручниками невміння або небажання домовиться між собою МОЗ і Міноборони. У тому сенсі, що, враховуючи винятковість воєнного часу, інтернатуру можна було б пройти за місцем служби, в одному з відділень госпіталю, – зазначив випускник.

Змінили правила під час гри

Нагадаємо, що цього року розгорівся серйозний конфлікт між Міністерством охорони здоров’я та випускниками медуніверситетів України, які були обурені тим, що відомство змінило правила проходження інтернатури «просто під час гри». Інакше кажучи, вступаючи до вишу, студенти розраховували на одні умови, а буквально за два-три місяці до закінчення ці умови були змінені в односторонньому порядку і без урахування інтересів студентів.

МОЗ змушене було давати розлогі пояснення з приводу цього інциденту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-17 14:44:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин