Суспільне мовлення

Готуємося до усіх можливих надзвичайних подій – заступник начальника Львівської ОВА

На Львівщині готуються до усіх можливих надзвичайних подій та до ще однієї можливої хвилі евакуації. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна повідомив заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін.

За його словами, Львівщина буде готова прихистити усіх, хто цього потребуватиме.

“Ми вже зараз розуміючи ризики, які можуть в нас настати зимою, готуємося до всіх можливих надзвичайних подій і готуємося до того, що може бути ще хвиля евакуації. Якщо Росія не боїться атакувати наші електростанції, то так само ми розуміємо, які можуть бути їхні наступні кроки, коли розпочнеться зима”, – розповів Кулепін.

На Львівщині зараз проживає понад 400 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них близько 250 тисяч – офіційно зареєстровані. Наразі в області готують приміщення, де люди зможуть проживати тривалий час.

“Ми розуміємо, що багато хто поселявся в школах, в залах, ще десь – де не створені умови для довгострокового проживання. Це було більше, як тимчасові рішення. І наше завдання зараз забезпечити людей місяцями для якісного життя. Для цього ми працюємо із гуртожитками, маємо обласну програму, де ми також фінансуємо реконструкції”, – розповів заступник начальника Львівської ОВА.

На Дрогобиччині, де прихистили понад 20 тисяч переселенців, зараз готують колишній садочок, аби там змогли проживати ВПО.

Читайте також

На Львівщині готують додаткові місця для переселенців

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чому не всі отримали виплати через “Дію” і як подати заявку повторно — пояснює Мінсоцполітики


Джерело: Суспільне мовлення України