Україна і світ

Фото та відео F-16 в Україні: експерти проаналізували системи та зброю винищувачів

У День Повітряних сил ЗСУ, який щорічно відзначається в першу неділю серпня, разом із офіційним підтвердженням щодо появи винищувачів F-16 в Україні, з’явились перші фото та відео цих багатоцільових літаків, які мають допомогти українській армії у боротьбі з російською навалою.

На знімках та відео, які були оприлюднені Офісом президента, видно не тільки маркування у вигляді герба України, нанесене на літаки, але й рондель в українських кольорах – розпізнавальний знак для військових літаків.

F-16 в Україні: перші фото та відео

Командувач Повітряних сил, генерал-лейтенант Микола Олещук також привітав українських військових з появою F-16 в небі України.

Зараз дивляться

– Перемога на землі – кується в небі! F-16 у строю! Дякую всім, хто наближає перемогу, – написав він і оприлюднив низку фотографій винищувача.

Разом з тим, військові аналітики з порталу Мілітарний пишуть, що завдяки відео стало відомо, що українські багатоцільові F-16 отримали пілони Terma PIDS+ з системою раннього попередження про ракетний напад.

– Системою датської розробки та виробництва компанії Terma оснащувалися винищувачі усіх країн-учасників Європейських повітряних сил (EPAF). У 2018 році Данія, Норвегія , Нідерланди та Бельгія замовили пілони Terma PIDS+ з системою попередження про ракетний напад Hensoldt AAR-60(V)2 (MWS) для своїх F-16, – пишуть експерти.

Оглядачі додають, що усі перелічені держави раніше мали намір надати Україні F-16, а тому невідомо, хто саме міг передати винищувачі наразі.

Інші оглядачі помітили на кадрах з відео, що на літак встановлені ракети класу повітря-повітря, а саме AMRAAM AIM-120 та AIM-9 Sidewinder.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що літаки F-16 прибули в Україну.

Джерело: Офіс президента
Фото: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-04 20:25:07