Україна і світ

Fiїnka (Ірина Вихованець) назвала улюблені місця в Карпатах

Українська співачка Fiїnka (Ірина Вихованець) назвала улюблені місця в Карпатах, а також пояснила, чому не любить сходження в гори.

Fiїnka про Карпати і походи в гори

Співачка популяризує гуцульську культуру, оспівує Олексу Довбуша та без тями закохана в Карпатські гори. Навіть її сценічний псевдонім має діалектичне підґрунтя: фіїнка – це гуцульською “похресниця”.

Fiїnka виросла на Івано-Франківщині, тому з самого дитинства знається на горах. Колись вона була учасницею скаутської організації, схожою на Пласт, тому часто була в походах. Виконавиця знає, як вижити в горах з одним сірником і ножем, а також розуміється в орієнтуванні на місцевості.

Зараз дивляться

– Та з часом я переконалася, що підкорювати гори – то не моя фішка. Як казав мій знайомий гуцул: Гори – німі, а ось люди можуть розказати багато. Тому я ходжу по гостях: до друзів, колег, знайомих, від кого можна почути багато співанок, приказок, страшних історій, правдивих і неправдивих оповідей, небилиць. І з того створюю пісні, – поділилася Fiїnka за лаштунками зйомок шоу Хто зверху?.

Фото: Новий канал

Зараз співачка надає перевагу спокійному відпочинку та обирає місця, де насамперед смачна гуцульська кухня.

– Нещодавно відпочивала в готельному комплексі в Яблуниці на Івано-Франківщині. Він такий непопулярний, нерозкручений і подалі від людей. Взагалі я вважаю, що Буковель – це не Гуцульщина. А мій топ улюблених місць очолює Косівський район, зокрема село Соколівка, Яворів, Шешори, сам Косів. Просто я вже знаю, які мені треба гори. Також для мене головним є те, аби поруч не було російськомовних, бо тоді страждає ментальне здоров’я, – сказала Fiїnka.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-05 12:06:10