Україна і світ

F-16 в Україні, удар РФ по Миргороду, пожежі у Луганську і Маріуполі: новини 4 серпня

Фото: Факти ICTV

З деяких громад Донецької області евакуюють понад 740 дітей разом з родинами через посилення російських обстрілів.

У Луганську та Маріуполі спалахнули пожежі на майданчиках машинобудівного заводу та у районі нової військової бази окупантів.

Внаслідок російських ударів двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Миргороду пошкоджено залізничну інфраструктуру.

Зараз дивляться

Україна отримала західні винищувачі F-16 – це підтвердив президент Володимир Зеленський у День Повітряних сил ЗСУ.

Що відбулося в Україні та світі за добу 4 серпня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Евакуація дітей з Донеччини

Всього з чотирьох громад Донецької області евакуюють 744 дітей разом із родинами до більш безпечних регіонів України через посилення бойових дій та обстрілів, повідомили в ОВА.

Щодня російські війська авіабомбами знищують міста та села цих громад, тому прийняли рішення евакуювати дітей у примусовий спосіб з батьками або іншими законними представниками.

Дітей евакуюють з Новогродівки, сіл Маринівка, Михайлівка, Лісівка, Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка, селища Новоекономічне Гродівської територіальної громади, Полтавки Іллінівської ТГ.

Пожежа на заводі у Луганську

Після серії вибухів у Луганську спалахнула пожежа на майданчиках машинобудівного заводу, повідомили в ОВА.

Як стало відомо, зазвичай російські окупанти там ремонтували та зберігали військову техніку. Зараз уточнюється вся інформація про втрати.

Загорання на військовій базі у Маріуполі

Спалахнула масштабна пожежа в окупованому Маріуполі Донецької області у районі нової військової бази окупантів поблизу холодокомбінату, повідомив радник мера Петро Андрющенко.

Він натякнув з посиланням на представників місцевого руху спротиву, що вогонь загорівся невипадково. За його словами, за пожежею спостерігав весь Маріуполь, на місці не було вибухів і детонації.

Фото: Deep State

Удар РФ по Миргороду

Унаслідок російських ударів по Миргородському району було пошкоджено залізничну інфраструктуру та близько 40 домогосподарств у Полтавській області, повідомили в ОВА та компанії Укрзалізниця.

Як уточнили у Повітряних силах ЗСУ, армія Росії атакувала Полтавщину двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Курської області.


Обстріл Очакова

Російські війська завдали мінометного обстрілу по місту Очаків Очаківської громади, повідомили у Миколаївській ОВА.

За уточненою інформацією, тілесні ушкодження дістала 61-річна жінка, якій надали медичну допомогу на місці. Внаслідок атаки пошкоджено чотири приватні будинки.

Винищувачі F-16 в Україні

Президент Володимир Зеленський у День Повітряних сил ЗСУ підтвердив, що західні винищувачі F-16 вже передали в Україну.

На його думку, прибуття західних багатоцільових винищувачів F-16 знаменує собою новий розділ у розвитку Військово-повітряних сил України.

Фото: Офіс президента

За словами глави держави, Україна з самого початку повномасштабної війни закликала партнерів надати омріяні західні винищувачі, щоб захистити небо від російських атак ракетами і дронами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-04 20:51:15