Україна і світ

Джуліан Ассанж – засновник Wikileaks вийшов на волю

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж має з’явитися в середу в американському суді, де він укладе угоду про визнання вини і вийде на свободу після 14-річної судової тяганини.

Напередодні Ассанжа звільнили з британської в’язниці Белмарш, після чого він вилетів до Австралії. Звільнення відбулося оскільки він пішов на угоду із владою США.

Ассанж вийшов на свободу: що відомо

Про це повідомила заснована ним компанія WikiLeaks у соцмережі Х.

Зараз дивляться

— Джуліан Ассанж вільний. Він покинув в’язницю… вранці 24 червня, провівши там 1 901 день. Високий суд Лондона звільнив його під заставу і відпустив у другій половині дня в аеропорту Станстед, де він сів на літак і вилетів із Великої Британії, – йдеться у повідомленні.

Літак із засновником Wikileaks зупинявся для дозаправки у тайській столиці Бангкоку. Очікується, що Ассанж прибуде на Північні Маріанські острови, американську територію в Тихому океані.

На Сайпані (один із островів архіпелагу Маріанські острови, – Ред.) очікується, що Ассанж укладе угоду з урядом США про визнання вини, яка допоможе йому вийти на свободу і завершити тривалу судову тяганину щодо публікації секретних документів.

Повідомляється, що він визнає себе винним за звинуваченням у змові з метою незаконного отримання та розповсюдження секретної інформації про національну оборону. Про це йдеться в листі, поданому до суду, повідомили у Міністерстві юстиції США.

Факти ICTV розповідали історію обвинувачень Джуліана Ассанжа, з чого все почалося та що містилося у засекречених документах, за які йому загрожував тривалий термін за ґратами.

Джуліан Ассанж, США

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-25 21:01:44