Суспільне мовлення

“Донецьк пахне трояндами”: у Львові створюють свічки із ароматом українських міст

У Львові презентували свічки з ароматами українських міст. Їх створюють переселенці зі Сумщини. Зараз колекція має шість ароматів, розповідає співатор проєкту Дмитро Бідюк.

Дмитро Бідюк переїхав із Сум у березні. Раніше займався створенням екологічного посуду, тому свічки залиті у екопосудину з кавової гущі. Дмитро каже, що запахи для свічок вибирали асоціативно, щоб подумки аромат повертав людей у ті міста.

“Київ – це бузок, Львів пахне кавою, Крим пахне виноградом, Херсон – це кавун соковитий, Донецьк – це троянди і Карпати – це трави і мед”, – каже співатор проєкту Дмитро Бідюк.

Дмитро Бідюк. Суспільне Львів

Для створення свічок використовують соєвий віск, бавовняні або дерев’яні ґноти, які кріплять за допомогою яєчної шкарлупи. Для запаху додають ароматичні олії.

“Ароматична олія бузок для свічки Київ. Вона дуже інтенсивно пахне і нагадує той бузок, який у парках в Києві виростає”, – каже Дмитро Бідюк.

"Донецьк пахне трояндами": у Львові створюють свічки із ароматом українських міст

Суспільне Львів

Пакування також виготовлене з вже використаного паперу. До кожної свічки у подарунок додають насіння, його можна висадити у підсвічник. Згодом планують зробити свічки із запахом Харкова, Запоріжжя, Луганська та Одеси.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Аукціон херсонських кавунів та виступ Луганської філармонії: у Львові провели подію “У гості до наших”


Джерело: Суспільне мовлення України