Львівський портал

До спеки: над Львовом помітили перисті хмари

Над Львовом помітили перисті хмари, які зазвичай є передвісниками спеки. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському гідрометцентрі.

Хмари, які розвіюються в небі як дим і залишають своєрідні «хвилі», зафіксували над Львовом у понеділок, 17 червня. Синоптики кажуть, що це явище називають «перисті хмари» (Сirrus).

«Зазвичай цей тип хмар вказує на адвекцію тепла у тропосфері та наближення теплого фронту», – йдеться у повідомленні.

І справді, у середу, 19 червня, на Львівщині прогнозують спеку – до +33°С. Вночі температура повітря коливатиметься у межах 14-19 градусів тепла.

Вітер південний, 7-12 м/с. Невелика хмарність, без опадів.

Крім цього, з 19 по 22 червня у Львові та на території області буде надзвичайна (V клас) та висока (IV клас) пожежна небезпека. Це означає, що навіть кинутий недопалок може спровокувати значну пожежу. Саме тому в цей час не можна нехтувати правилами пожежної безпеки.

У четвер, 20 червня, температура повітря на Львівщині знизиться до 22 градусів тепла, втім у суботу, 23 червня, знову підніметься до +30°С. Можливі грози.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-18 11:46:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин