Суспільне мовлення

Дитяча залізниця у Львові запрацює 3 червня

Завтра, 3 червня, у Львові розпочне роботу дитяча залізниця. Перший потяг вирушить пообіді зі станції Сонячна у Стрийському парку. Про це Суспільному розповів директор Львівської дитячої залізниці Дмитро Венгер.

Від завтра для юних залізничників розпочнеться літня практика. Діти будуть опановувати навички працівників залізниці.

“Діти будуть освоювати роботу машиніста локомотиву, помічника машиніста, провідника пасажирського вагона, чергового по станції, чергового стрілочного поста. Все це здійснюється під наглядом майстрів. Ми маємо двох досвідчених машиністів-інструкторів локомотивного депо і колійника”, — каже директор дитячої залізниці.

За словами Дмитра Венгера, це 72 сезон роботи Львівської дитячої залізниці. Минулого року через початок повномасштабної війни практичне навчання не організовували.

“В цьому році ми набрали 362 дитини. Це загалом: першого, другого і третього року навчання. Позаминулого року в нас було 152 дитини, а до коронавірусу, до війни, то в нас було й по 600-700 дітей. Минулого року була організована комісія, де було ухвалене рішення не відкривати руху поїздів. Тоді в нас не було облаштоване укриття згідно усіх норм. У цьому році ситуація все ж спокійніша. Ми використовуємо укриття, яке є в Центру екскурсії і туризму учнівської молоді”, — зазначає директор залізниці.

Цього року дитяча залізниця працюватиме на вихідні, а також у середу, четвер та п’ятницю за колективними замовленнями.

“За колективними замовленнями ми ще й організовуємо екскурсії, розповідаємо про історію дитячої залізниці, проводимо інструктаж з дітьми і дорослими по безпеці при знаходженні на залізничній колії. Зараз ми вже отримуємо замовлення від літніх таборів, а в липні-серпні як правило екскурсійні групи виявляють бажання проїхатись по Стрийському парку і послухати про дитячу залізницю”, — розповідає чоловік.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Маршрут зі станції Паркової і назад займає орієнтовно 20-25 хвилин. Відстань між станціями Паркова та Сонячна становить 1200 метрів.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин