Україна і світ

День Святого Валентина: які країни не святкують

День святого Валентина – популярне свято, яке відзначають у всьому світі. І якщо в Україні зі святкуванням немає жодних проблем, то є низка країн, у яких подія заборонена, або ж не вписується в релігійні погляди жителів. Саме час з’ясувати, в яких країнах не святкують День святого Валентина.

День Святого Валентина: які країни не святкують

Приклад країни, де можна частково відзначити свято – Пакистан. У 2017 році Вищий суд Ісламабаду заборонив публічне святкування Дня святого Валентина в столиці країни, а у 2016 році президент Мамнон Хуссейн закликав громадян ігнорувати свято, оскільки воно не стосується їхньої культури.

Утім, на 2024 рік категоричної заборони немає, і свято досить популярне серед молоді. Однак варто врахувати, що багато місцевих релігійних категорично ставляться до свята – якщо і є бажання потішити свою другу половинку, то жителі країни роблять це в приватному порядку.

Зараз дивляться

Подібні суперечливі думки можна зустріти в Індонезії – там немає заборони на рівні закону, але місцеві жителі в тому чи іншому районі можуть перешкоджати поширенню свята. Наприклад, у громадах, де переважає ісламське населення, місцева влада може вводити свої обмеження.

До речі, про заборону Дня святого Валентина говорили ще духовні лідери Індонезії ще 2012 року – вони виступали проти свята, називаючи його непристойним. До речі, у деяких місцевих школах не дарують одне одному валентинки.

Навіть у Малайзії не всі тішитимуть коханих на День закоханих. У деяких штатах також є обмеження на святкування. Приміром у 2017 році влада штату Келантан заборонила продаж квітів і подарунків на свято. Загалом, як такої заборони на рівні закону немає, але багато хто вважає, що Валентин заохочує розбещеність та іншу аморальну діяльність.

Утім, у Європі День святого Валентина почали святкувати з XIII століття, у США з 1777 року. В Україні День закоханих користується величезною популярністю, хоч і дата відносно нова для нас, як і традиції події. Історію виникнення свята закоханих можна дізнатися на Фактах ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-14 08:57:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин