Україна і світ

День Незалежності України: яка річниця у 2024 році


День Незалежності України – це велике державне свято, яке щороку відзначається 24 серпня. Саме цього дня Верховна Рада Української РСР затвердила Акт проголошення незалежності України.

Це свято має важливе значення для кожного громадянина, адже сьогодні, як і багато поколінь тому, українці змушені захищати рідну землю від ворогів та боротися за свою свободу і незалежність.

Яку річницю Незалежності України відзначатимуть цьогоріч – читайте далі у матеріалі.

Зараз дивляться

Яка річниця Незалежності України у 2024 році

Акт проголошення Незалежності України було ухвалено 24 серпня 1991 року. Тож цьогоріч Україна відзначає 33-ту річницю незалежності. Свято припадає на суботу, однак додаткового вихідного в понеділок не буде через воєнний стан.

До початку повномасштабної війни з нагоди Дня Незалежності в різних містах України проводили урочисті заходи, паради, концерти, виставки та ярмарки.

Наразі всі святкування скасовані, однак це не заважає українцям об’єднуватися та нагадувати всьому світу про важливу для нашої держави дату.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Українці, які перебувають за кордоном, 24 серпня організовують акції допомоги, збирають донати на потреби ЗСУ, плетуть сітки або ж влаштовують майстеркласи з традиційних ремесел. Цьогоріч святкування Дня Незалежності відбудеться в багатьох країнах Європи та світу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 10:50:12