Суспільне мовлення

ДБР провело обшуки у екскерівника Львівської митниці Даніїла Меньшикова: розслідують незаконне розмитнення авто

Слідчі ДБР провели обшуки у колишнього керівника Львівської митниці Даніїла Меньшикова та його заступників. Про це Суспільному стало відомо з власних джерел у правоохоронних органах. Правоохоронці розслідують справу про незаконне розмитнення авто за нульовою ставкою після скасування пільгового режиму.

За версією слідства, працівники одного з митних постів Львівської митниці майже тиждень у липні оформлювали ввезені автомобілі за нульовою ставкою.

“За такої схеми зацікавленим особам вдалося завезти до України без сплати мита понад 60 транспортних засобів, через що до бюджету не надійшли мільйони гривень митних платежів. Загальна сума завданих збитків встановлюється”, – йдеться у повідомленні.

До бюджету не надійшли мільйони гривень митних платежів. ДБР

Працівники ДБР здійснили обшуки на території митного поста та у помешканнях колишнього керівника Львівської митниці Даніїла Меньшикова та його заступників. Слідчі вилучили копії документів, чорнові записи, мобільні телефони та готівку.

ДБР провели обшуки у колишнього керівника Львівської митниці Даніїла Меньшикова: розслідують незаконне розмитнення авто

Слідчі вилучили копії документів, чорнові записи, мобільні телефони та готівку. ДБР

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактами зловживання владою та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років. Досудове розслідування триває.

У грудні 2021 року, згідно з наказом Державної митної служби України, Даніїл Меньшиков став виконувачем обов’язків начальника Львівської митниці. До цього він обіймав посаду керівника Черкаської митниці. Раніше, у 2018 році, працював заступником начальника управління в Департаменті розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наприкінці серпня 2022 року Даніїла Меньшикова на посаді начальника Львівської митниці замінив Олег Шахрай.

Що відомо

  • 5 квітня набув чинності закон, що обнулив усі мита, податки та акцизи на автомобілі, які ввозяться з-за кордону
  • З 1 липня 2022 року Верховна Рада скасувала своє рішення щодо звільнення від митних платежів транспортних засобів, що ввозяться в країну

Вимагав майже 9 тисяч доларів хабаря. На Львівщині затримали митника


Джерело: Суспільне мовлення України