Україна і світ

Цибулевий пиріг: класичний рецепт приготування

Цибулевий пиріг – це справжня класика французької кухні. Цей ароматний та смачний пиріг з ніжною карамелізованою цибулею на хрусткій основі здатен підкорити серце будь-кого!

Завдяки простоті приготування та доступним інгредієнтам, класичний цибулевий пиріг зможе приготувати навіть господиня-початківець!

Отже, як приготувати просто і швидко смачний пиріг з карамелізованою цибулею – читайте в матеріалі.

Класичний цибулевий пиріг

Ця закусочна випічка підходить як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Варто приготувати!

Інгредієнти:

Для тіста :

  • борошно – 250-270 г
  • масло вершкове – 125 г
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • льодяна вода – 2-3 ст. л.

Для начинки:

  • цибуля – 1 кг
  • масло вершкове – 50 г
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • вершки 33% чи домашні – 200 мл
  • яйця – 3 шт.
  • зелень (петрушка, кріп) – до смаку

Цибулевий пиріг: рецепт покроково

  1. Для тіста у миску просійте борошно з сіллю. Додайте нарізане кубиками холодне вершкове масло і перетріть до стану крихти. Додайте яйце і воду та швидко замісіть тісто. Сформуйте кулю, обгорніть плівкою і помістіть в холодильник на 30 хвилин.
  2. Для начинки наріжте цибулю тонкими кільцями чи півкільцями. У великій сковороді розігрійте вершкове масло та оливкову олію. Викладіть цибулю і готуйте, помішуючи, близько 7 хвилин. Потім посипте цибулю цукром і готуйте ще приблизно 18-20 хвилин. Цибуля стане м’якою та набуде приємного золотавого кольору. Наприкінці приготування додайте сіль та перець.
  3. В окремій мисці збийте яйця з вершками. Посоліть та поперчіть. Додайте нарізану зелень до смаку.
  4. Тісто дістаньте з холодильника і розкачайте на присипаному борошном столі за розміром форми з бортиками.
  5. У форму для запікання, змащену маслом чи олією, викладіть тісто, піднімаючи бортики.
  6. На тісто викладіть цибулю. Залийте її вершково-яєчною сумішшю.
  7. Цибулевий пиріг випікайте у духовці за 200 °C близько 35 хвилин. Потім випічку охолодіть, наріжте та подайте до столу.

Спробуйте цей рецепт цибулевого пирога, і він обов’язково стане вашим улюбленим. Смачного!

Якщо у вас зовсім мало часу, приготуйте швидкий цибулевий пиріг. Усе що для цього рецепта потрібно: готове покупне листкове тісто та продукти для начинки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 16:30:19