Суспільне мовлення

Читання Жадана та документальні фото. У Львові відкриють виставку про Харків

У Львові в артцентрі “Дзига” 28 лютого відкриють виставку від волонтерів-документалістів “Розлам Харків”. Там покажуть світлини будинків, шкіл та лікарень, які були зруйновані внаслідок обстрілів РФ. На відкритті виступить Сергій Жадан та зачитає свої вірші. Про це повідомили організатори виставки.

Світлини, які покажуть на виставці, зробила команда воєнних документалістів протягом року повномасштабної війни. Серед них фото зруйнованих будинків, парків, шкіл та дитячих майданчиків. Усі вони свідчать про злочини РФ проти українського народу.

“Масштаби бомбардувань і обстрілів мого рідного Харкова були настільки величезними, що ми вирішили допомагати українським слідчим у фото- і відеофіксації доказів атак на цивільну інфраструктуру. Мене та мою команду як незалежних експертів залучила Служба безпеки України. Більшість зображень, які можна побачити на виставці, включені до матеріалів досудових розслідувань, і, ми сподіваємося, одного дня вони розкажуть нашу історію в міжнародних судах”, — каже голова правління інформаційного центру “Майдан Моніторинг” Наталія Зубар.

Виставку вже експонували в Полтаві, Ужгороді, Бережанах, Збаражі, Варшаві, Бонні, Празі і Лондоні. 28 лютого о 19:00 на Вірменській, 35 її покажуть львів’янам. На відкритті виступить поет та фронтмен гуртів “Жадан і Собаки” і “Лінія Маннергейма” Сергій Жадан. Також про свою діяльність розкажуть волонтери ІЦ “Майдан Моніторинг” та ГО “Україна СОС”.

Фотовиставка триватиме з 1 по 5 березня. Вхід для усіх охочих вільний.

Читайте також

У Львові відкрили міжнародну фотовиставку про війну

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові презентували виставку артоб’єктів, створених з бронеплит


Джерело: Суспільне мовлення України