Україна і світ

Чи затримуватимуть чоловіків, які вчасно оновили дані: відповідь Міноборони

Фото: Генштаб ЗСУ

Працівники ТЦК не затримуватимуть військовозобов’язаних, які, згідно вимог закону про мобілізацію, до 16 липня оновили свої військово-облікові дані.

Про це в ефірі Радіо Свобода розповів речник українського Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

– Людина виконала норму закону у зазначений термін: оновила свої військово-облікові дані, вказала місце свого проживання. Тобто туди може прийти направлення на ВЛК. Відповідно, немає сенсу цю людину “ловити” серед вулиці, – пояснив він.

Лазуткін про затримання ТЦК

За словами речника Міноборони, з затриманням чоловіків були пов’язані “неприємні процеси”, приміром, коли на блокпостах і силоміць когось намагаються витягувати. Всі ці дії негативно впливають на імідж українських Збройних сил.

Зараз дивляться

– Представники ТЦК та СП не мають цього робити, не мають таких повноважень. За законом, це можуть робити тільки представники поліції, – зауважив Лазуткін.

Лазуткін зауважив, що військовозобов’язані для того й оновлювали свої дані, щоб було зрозуміло, де вони знаходяться, для потенційного направлення на військово-лікарську комісію. Якщо дані не оновлені, направлення видається за місцем реєстрації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-21 19:12:08