Україна і світ

Це дуже болюче питання: Зеленський назвав співвідношення втрат України і РФ у війні

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський назвав співвідношення втрат у повномасштабній війні між українськими захисниками та російськими військовослужбовцями.

В інтерв’ю журналісту BBC глава держави заявив, що Україна втрачає людей кожного дня.

Які втрати України та Росії

– Це дуже болюче і важливе питання. Я кожного дня бачу, на жаль, ці зміни. Вони не у позитивну сторону. Менше не стає, так. Я зараз не можу вам сказати цю кількість. Такий момент: ми не хочемо, щоб росіяни знали всю інформацію, – наголосив президент України.

Зараз дивляться

На питання про те, як довго Україна може зазнавати таких значних втрат, глава держави відповів, що під час повномасштабної війни найголовніше мінімізувати людські втрати.

– Різниця між вбитими й пораненими у нас з росіянами дуже велика. Якщо у нас один вбитий на шість-вісім поранених, то у них кожен третій чи другий. Це говорить про те, що вони не борються за виживання людей, залишають на полі бою, – звернув увагу глава держави.

За словами президента, він не може порівнювати, скільки Україна ще може втрачати людей. Це залежить передусім від морального духу військових та народу, який працює, а також від єдності Заходу.

– Це велике об’єднання і ми можемо боротися до перемоги, але якщо всі ці елементи працюватимуть, – пояснив Володимир Зеленський.

Водночас президент зазначив, що люди – це найголовніше, але це не означає, що Росії можна “подарувати” 30% української землі.

– Хто сказав, що спрацює заморожений конфлікт? Хто сказав, що Путін не хоче нас зруйнувати? Він просто хоче повернення СРСР під його керівництвом, – наголосив Володимир Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-21 18:04:09