Україна і світ

Водянка яєчка виявилася злоякісною пухлиною: у Львові успішно прооперували 16-річного хлопця


Фахівці Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку Західноукраїнського дитячого спеціалізованого медичного центру успішно прооперували 16-річного пацієнта зі скаргами на біль у паху та значне збільшення яєчка. Про це співробітники Центру написали на своїй сторінці у Facebook.

Підозра на онкологію

– Хлопець припускав, що у нього водянка (гідроцеле). Однак під час огляду медики Центру запідозрили онкологічну проблему, – йдеться в повідомленні.

Спільно з онкологами та радіологами було проведено комплекс досліджень, які підтвердили злоякісний характер новоутворення. Пацієнту запропонували радикальне оперативне втручання.

Операція

– Під час операції новоутворення було успішно видалено, разом із прилеглими лімфатичними вузлами, – розповів дитячий хірург Орест Лешневський.

Хірург додає, що пацієнт отримуватиме медикаментозне лікування. Але, враховуючи, що лікування пухлини проведено вчасно, є підстави сподіватися на позитивний результат: у хлопця є всі шанси на майбутнє батьківство.

Зараз дивляться

Медики зазначили, що водянка яєчка в дитини проявляється збільшенням калитки та рідко викликає тривожність чи дискомфорт. Однак такий симптом потребує уваги, тому хлопчика потрібно показати дитячому урологу або хірургу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ЗУДСМЦ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 15:23:15