Львівський портал

БЕБ знову проводить слідчі дії на Львівській тютюновій фабриці

Працівники Бюро економічної безпеки проводять слідчі дії на Львівській тютюновій фабриці у Винниках, повідомляє LVIV.MEDIA.

Слідчий БЕБ відмовився розповідати деталі журналістам, яких скликало керівництво компанії і попросив медійників залишити фабрику.

«На даний час проводиться слідча дія, є певне коло учасників слідчої дії. Я як слідчий прошу сторонніх осіб покинути місце слідчої дії», – повідомив слідчий.

Також працівники БЕБ зупинили виїзд вантажівки з території фабрики.

Депутат Львівської міської ради та колишній директор Винниківської тютюнової фабрики Олексій Різник заявив, що БЕБ уже близько місяця блокує роботу фабрики. Согодні саме ТОВ «Торговий дім «Марвел», що належить Олексію Різнику, реалізовує продукцію «Винниківської тютюнової фабрики».

Як повідомляв Львівський портал, обшуки на Львівській тютюновій фабриці проводять вже не вперше. У 2019 році фабрику трусила СБУ. Тоді Посольство Великої Британії в Україні заявило, що «знешкоджено одну з найбільших злочинних організацій, що займалась контрабандою контрафактних цигарок на територію країн ЄС».

15 жовтня 2021 року на фабрику навідались слідчі ДБР, які розслідували спробу контрабанди сигарет до ЄС на 27 млн грн.

На той час за даними аналітичної системи YouControl, власниками Винниківської тютюнової фабрики з частками по 50% були відомий бізнесмен і депутат Львівської облради Григорій Козловський та підприємець Олександр Свіщов.

Так було щонайменше до 19 травня 2023 року, коли засновниками компанії були вказані Козловський і Свіщов та низка їхніх компаній, а директором – депутат Львівської міськради від «Європейської солідарності» Олексій Різник. Зараз компанією керує бізнес-партнер Козловського Ростислав Павлів.

На початку березня 2023 року на території Львівської тютюнової фабрики детективи Бюро економічної безпеки провели обшуки, за результатами яких на складах знайшли 1,6 млн пачок сигарет без акцизних марок. Через це до бюджету не сплатили 85 млн грн податків.

Наприкінці травня 2023 року стало відомо, що Козловський і Свіщов більше не фігурують як засновники Винниківської тютюнової фабрики. Самі ж виробничі цехи фабрики належать доньці Григорія Козловського Софії Максимець, а власницею торговельних марок сигарет Marvel. Strong та Lifa, які виготовляють на фабриці, є донька Олександра Свіщова Вікторія Свіщова.

14 травня 2024 року, правоохоронці провели обшуки через підтверджені відомості про нелегальну діяльність тютюнових фабрик в Україні, зокрема, на Львівській тютюновій фабриці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-15 16:41:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин