Україна і світ

Баклажани в томаті на зиму: як приготувати вдома

Сьогодні будемо готувати баклажани в томаті на зиму. Вони багаті на клітковину, вітаміни B і C, а також на антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами.

А ви знали, що існує багато різновидів баклажанів, що відрізняються за кольором і формою. Наприклад, баклажани можуть бути фіолетовими, білими, зеленими та навіть смугастими. У нас баклажани часто називають синенькими через їх фіолетовий колір.

Як приготувати баклажани в томаті рецепт на зиму та корисні поради – читайте в матеріалі.

Баклажани в томаті на зиму: рецепт

Використовуйте для рецепта стиглі, але не перестиглі баклажани. Окрім часнику можна додати петрушку чи кріп, якщо ви хочете надати страві більш свіжого аромату.

Зараз дивляться

Інгредієнти на 1 літрову банку:

  • баклажани – 5-6 шт.
  • помідори – 7 шт.
  • часник – головка
  • олія – для смаження
  • сіль – до смаку
  • цукор – 1 ч. л. чи до смаку
  • горошини чорного перцю – до смаку
  • оцет – 1 ст. л.

Багато хто задається питанням, чи треба чистити баклажани перед приготуванням. Шкірка баклажанів містить антиоксиданти, які корисні для здоров’я, проте іноді вона може бути жорсткою і гіркуватою. Якщо баклажани молоді та свіжі, шкірку можна залишити, але якщо вони старі, шкірку краще зняти.

Приготування:

  1. Помідори ошпарюємо окропом на хвилину, потім занурюємо їх на кілька секунд у холодну воду та чистимо від шкірки. Збиваємо їх блендером у пюре.
  2. Пюре ставимо на вогонь, додаємо цукор і варимо близько 5 хвилин.
  3. Баклажани миємо та чистимо, але це не обов’язково. Нарізаємо їх кружальцями та смажимо з обох боків на олії.
  4. Викладаємо баклажани у каструлю з томатним пюре. Додаємо сіль та горошини перцю, перемішуємо і готуємо після закипання 10 хвилин на слабкому вогні.
  5. Часник чистимо, зубки пропускаємо через прес. Додаємо його до баклажанів за хвилину до закінчення приготування разом з оцтом.
  6. Перекладаємо баклажани в стерилізовану банку та заливаємо томатним пюре.
  7. Банку з заготівлею відразу закатуємо, перевертаємо, укутуємо та охолоджуємо.

Баклажани в томаті на зиму стануть справжньою окрасою столу і чудовим доповненням до різних страв. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-05 11:57:07