Суспільне мовлення

Андрій Садовий розповів про рішення щодо майна УПЦ МП у Львові

Самобуд на Сихові — Свято-Володимирський храм УПЦ МП невдовзі демонтують. Земельну ділянку планують передати Православній церкві України. Про це та інші рішення щодо майна УПЦ МП у Львові повідомив на Telegram-каналі Андрій Садовий.

Приміщення на Пекарській перейдуть на баланс міста. За словами міського голови, там планують розвивати систему реабілітації.

“Ініціатива важлива, “богоугодна”, тому, думаю, ніхто не буде проти”, — заявив Садовий.

Приміщення на Пекарській. Telegram/Андрій Садовий

Натомість остаточного рішення щодо храму на вулиці Бобанича наразі немає, адже на словах релігійна громада, якій належить майно, відреклася від Московського патріархату. Тож, за словами мера Львова, релігійна громада має вирішити: “офіційно стати Українською церквою, або ж пройти процес націоналізації”.

Усі необхідні документи для цього місто вже підготувало, розповів Андрій Садовий у ефірі “Суспільне. Спротив”.

“Великий собор на Бобанича з 1948 року належить російській церкві. Зараз він є у власності громади, тобто громада парафіяльна є власником собору. Вони озвучують, що не підтримують РПЦ, але ми би хотіли, щоб це документально усе було оформлено. Усі декларують, що від’єднані від російської церкви, але деклараціям сьогодні мало хто вірить, треба відповідні дії. Якщо релігійна громада прийме таке рішення, тоді окей, якщо цього не буде, запускається процес націоналізації споруди. Я вірю, що все відбудеться в мирі та спокої”, — каже міський голова.

Свято-Георгіївський храм на вулиці Бобанича

Свято-Георгіївський храм на вулиці Бобанича. Telegram/Андрій Садовий

14 грудня співробітники СБУ перевірили Львівську єпархію Української православної церкви, Свято-Троїцький храм у Львові, Притулок для обездолених у Дрогобичі, Церкву Покрову Пресвятої Богородиці у Бориславі та Храм преподобного Амфілохія Почаївського у Мостиськах. Оперативники вилучили антиукраїнську літературу, документи щодо мобілізації в РФ, а також паспорт громадянина України.

Читайте також

“Чорти ФСБ”: у Львові невідомі залили монтажною піною вхід до храму УПЦ МП

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові створили петицію про передачу Свято-Георгіївського храму УПЦ МП громаді міста


Джерело: Суспільне мовлення України