Суспільне мовлення

Американець українського походження організував збір на веносканер для львівської лікарні

Студенти з Нью-Йорка зібрали гроші на спеціальний прилад для новонароджених. Збір організував 19-річний хлопець, українець за походженням. Апарат вже доставили з Америки та передали львівській лікарні святого Миколая через благодійний фонд.

Студентська організація з Нью-Йорка зібрала гроші на сучасний веносканер. Апарат допомагає визначити положення вени у немовлят, щоб було простіше поставити катетер.

“Покращує, в першу чергу, роботу медсестер. І що принципово важливо — він значно скорочує час маніпуляцій, відповідно, зменшує больові відчуття у дитини і полегшує цей травматичний для них процес. Ми користувалися значно меншим портативним таким сканером, але він дозволяв побачити вени тільки у дуже-дуже маленьких дітей”, — каже лікар-неонатолог Віктор Бобик.

Суспільне Львів

Організував збір коштів 19-річний студент Деніел Разгоняєв — українець за походженням. Студенти зібрали дві з половиною тисячі доларів.

Американець українського походження організував збір на веносканер для львівської лікарні

Студент зі США Даніел Разгоняєв. Суспільне Львів

“Наша місія — це збирати гроші для дитячих лікарень Східної Європи. Зокрема, на медичне обладнання. Коли почалося незаконне вторгнення Росії до України, ми мали щось робити. І ми зробили. Ми почали збір коштів в середині серпня. І закрили збір наприкінці вересня. До львівської лікарні веносканер доставили завдяки співпраці з благодійним фондом “Крила надії”, — каже студент зі США Деніел Разгоняєв.

Американець українського походження організував збір на веносканер для львівської лікарні

Суспільне Львів

“В нас в той момент виникла потреба. Тому що дуже багато дітей зі всієї України приїхало до Львова. І є вічна проблема в маленьких дітей з венками. Щоб маленькій дитині поставити катетер — це треба зловити ту венку і попасти. І, власне, нас лікарі попросили за день чи за два до того, що дуже потрібний той веносканер”, — каже директорка фонду “Крила надії” Наталія Ліпська.

Студенти допомогли придбати не лише веносканер, а й спеціальну лампу. Її мають доставити наступного тижня.

Читайте також

У Львові однорічному хлопчику з Волині видалили пухлину вагою 2,6 кг

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові 5-річній дівчинці з Івано-Франківська видалили пухлину розміром 15 на 18 см


Джерело: Суспільне мовлення України