Суспільне мовлення

На Львівщині оцифрували ще сім пам’яток

Фахівці Skeiron оцифрували ще сім пам’яток Львівщини. Це відреставровані музеї, замки та церкви. У пам’ятках можна віртуально прогулятися, оглянути експозицію, розписи та цінні елементи.

Серед оцифрованих пам’яток є Жовківський замок.

“Відкриває нашу нову експозицію власник замку, цікавою є капличка Богородиці. Ми можемо переходити тут по точках. Ми приїжджали на ці місця, фотографували, потім опрацьовували цей матеріал, додатково давали назви кімнатам, додатково створювали автоматичний прохід екскурсією і підписували експонати”, — розповідає співзасновник компанії Андрій Гривняк.

Жовківський замок. Суспільне Львів

У музеї кажуть, що завдяки 3D-екскурсіям зможуть привабити відвідувати музеї молоде покоління.

“Нові технології допомагають залучати молоде покоління, бо старшого віку вони люблять прийти в музей, побачити, відчути, а молоде — намагається з новими технологіями побачити, а тоді зрозуміти, чи можна прийти”, — каже наукова співробітниця Жовківського музею “Заповідник” Мирослава Базилевич.

Окрім Жовківського замку фахівці просканували та опрацювали такі об’єкти:

На Львівщині оцифрували ще сім пам'яток

Жовківський замок. Суспільне Львів

“Завдяки 3D-турам можна надихнутись, підготуватись до своєї мандрівки. Науковці зазначають, що це гарний варіант для студентів або для гідів, аби краще оволодіти матеріалом і краще знайомити наших гостей з пам’ятками”, — каже начальниця обласного управління туризму Наталія Табака.

Відвідати онлайн екскурсії можна на сайті музею 3D.

Читайте також

Сім пам’яток Львівщини оцифрували для 3D турів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині від початку повномасштабної війни оцифрували понад 35 пам’яток архітектури


Джерело: Суспільне мовлення України