Суспільне мовлення

Вперше в Україні: у львівському училищі стартує навчання для операторів дронів

У Львівському вищому професійному училищі комп’ютерних технологій та будівництва розпочались курси освітньої програми за професією “Оператор дронів”. Про це Суспільному розповіла керівниця Львівського професійного училища комп’ютерних технологій Марія Поліщук.

Спочатку учасників курсів ознайомили з різними типами дронів. Розповіли про можливості безпілотника та правила керування ним. Потім — практичне заняття на стадіоні. Викладають курси вчителі училища. Вони пройшли спеціальне навчання за програмою ООН у межах розбудови професійно-технічної освіти.

“В нас на комп’ютерах є програма, у цій програмі ми практикуємось. (Запускати дрон дорого, якщо не вміти цього робити), після навчання на комп’ютері, переходимо до практики”, — каже викладач Володимир Демченко.

Серед учнів — Роман Рибіцький. Каже, що ці знання знадобляться йому у роботі. Також Роман планує зняти фільм.

“Я працюю землевпорядником, а в землевпорядкуванні зараз дрони використовують доволі часто. Наприклад, треба знімати садівничі кооперативи, або сільськогосподарські кооперативи, там багато ділянок, багато гектарів землі”, — каже учасник курсів Роман Рибіцький.

Курси освітньої програми за професією “Оператор дронів”. Суспільне Львів

Окрім таких курсів, керування безпілотниками інтегрували у навчальну програму училища.

“Головна наша мета — змінити стереотип про заклади профтехосвіти. Вкотре показати, що заклади профтехосвіти — сучасні та креативні. Діти, які навчаються в закладах профтехосвіти — мудрі та креативні”, — каже керівниця Львівського професійного училища комп’ютерних технологій Марія Поліщук.

Курси платні, триватимуть вони 10 днів.

Читайте також

У Львові розробили кровоспинний препарат для українських військових

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Випускники Львівської академії мистецтв створили благодійний фонд для допомоги студентам


Джерело: Суспільне мовлення України