Суспільне мовлення

Мешканців Львівщини закликають зменшити споживання електроенергії

На Львівщині можливі тимчасові відімкнення електроенергії, якщо мешканці не зменшать споживання електроенергії у пікові години. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Сьогодні зранку графіки погодинних відключень запровадили для 7 областей України, але цього виявилось недостатньо, адже зросло споживання електроенергії у порівнянні з буднями та попередньою суботою. Тому НЕК “Укренерго” дало розпорядження ввести у цих областях аварійні відключення всіх категорій споживачів”, — написав Максим Козицький.

За його словами, на Львівщині планових та аварійних відключень станом на 16:00 не запроваджували. Водночас ситуація може змінюватися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Використання електроенергії в одній області впливає на роботу енергосистеми у всій державі. Енергетики цілодобово працюють над тим, щоб світло було у кожній домівці”, — додав Максим Козицький.

Що відомо

  • 25 жовтня у Львові та області ввели віялові відключення електроенергії для населення. 28 жовтня такі відключення припинили.
  • Із 31 жовтня на Львівщині мав діяти графік погодинного вимкнення електроенергії. Проте через ранкову ракетну атаку Росії на Україну, графік не запрацював.
  • Натомість із 17:00 у Львівській області впровадили графік аварійних відключень за розпорядженням диспетчера НЕК “Укренерго”. Орієнтовний час відсутності електроенергії мав сягати 3-4 години.
  • Вранці, 1 листопада, на Львівщині не впроваджували графіків аварійного чи погодинного відключення електроенергії.
  • Від 1 листопада до 5 листопада на Львівщині не застосовували відключень електроенергії.


Джерело: Суспільне мовлення України