Суспільне мовлення

Віялові відключення світла на Львівщині: у області обіцяють опублікувати графіки

На Львівщині оприлюднять графік тимчасового відімкнення електроенергії, аби люди могли планувати свій час. Про це повідомив у Telegram начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Від ранку, 25 жовтня, на території Львівської області запровадили вимушені відключення електроенергії. Світло вимикали без попередження.

“Станом на зараз “Львівобленерго” формує та готує до оприлюднення графіки відключень на найближчі дні, щоб ви могли планувати свій час”, — написав Максим Козицький.

За словами Максима Козицького, такі відімкнення світла мали б тривати не більше 4 годин. Для цього ОВА комунікує з фахівцями Західного Територіального управління обслуговування мережі НЕК “Укренерго” та “Львівобленерго”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також мешканців області закликали економно використовувати електроенергію у пікові години від 8:00 до 11:00 та від 17:00 до 23:00.

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв. Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. Цілили, переважно, у критичну інфраструктуру.
  • По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
  • Станом на 08:00, 11 жовтня, на Львівщині повністю відновили електропостачання.
  • 11 жовтня, близько 12:00, у Львові пролунали три вибухи. На цей момент у місті була оголошена повітряна тривога. Влучили у два об’єкти енергетики у Львівській області. Унаслідок ракетних атак, які здійснила Росія 10 та 11 жовтня, на Львівщині були уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені.
  • 11 жовтня Львівська обласна прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактом масованого ракетного обстрілу критичної інфраструктури області військами РФ.
  • 12 жовтня начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у Львові та області повністю відновили електропостачання.
  • У “Львівводоканалі” рекомендували жителям міста зробити запаси питної та технічної води. Запасів має вистачити щонайменше на три доби.
  • 13 жовтня, аби запобігти впровадженню віялових відключень світла в області, у “Львівобленерго” попросили людей економити електроенергію.
  • Серед найбільш енерговитратних приладів є електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильові печі, пральні машини, електричні духовки, електрочайники, праски, посудомийні машини, кондиціонери та порохотяги.
  • Для економії електроенергії у Львові зупинили роботу фонтанів та вимкнули підсвітку на фасадах будинків.
  • На Львівщині ввели обмеження на зовнішнє освітлення та рекламу. Обмеження почали діяти з 18:00, 21 жовтня.


Джерело: Суспільне мовлення України