Суспільне мовлення

На Львівщині облаштували понад 130 стаціонарних пунктів обігріву

Станом на сьогодні, 19 жовтня, на Львівщині облаштували 131 стаціонарний пункт обігріву для населення. Вони почнуть працювати з настанням холодів. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Також в області планують розгорнути мобільні пункти обігріву.

“У листопаді донорські організації передадуть рятувальникам нашої області 38 пневмокаркасних надувних наметів, які можна буде використати як мобільні пункти обігріву. Окрім того, фахівці ДСНС готові додатково розгорнути ще 25 мобільних пунктів, щоб усі, хто буде потребувати, могли зігрітися”, — каже Максим Козицький.

Пункти обігріву облаштовують в межах підготовки до зимового періоду. Тоді на Львівщині готуються додатково прийняти нову хвилю вимушених переселенців – із тих областей, де через війну не можуть почати опалювальний сезон. За попередніми підрахунками, йдеться про 100 тисяч людей. Для них готують тимчасове житло. Також тривають перемовини з партнерами щодо забезпечення цих помешкань обігрівачами, дизель-генераторами, матрацами та ковдрами.

Крім того, Львівська ОВА затвердила алгоритм дій в разі ушкоджень об’єктів теплоенергетики, водо- електро- та газопостачання. А також домовилась із донорами й організаціями про забезпечення закладів охорони здоров’я та соціальної сфери мобільними котельнями, дизельними генераторами, дровами та вугіллям.

Читайте також

Мерія закликає львів’ян готуватися до опалювального сезону: що потрібно

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Утеплення будинків, закупівля пічок та електрообігрівачів: львів’яни готуються до зими


Джерело: Суспільне мовлення України