Суспільне мовлення

“Зменште споживання”: на Львівщині можуть запровадити віялові відключення електроенергії

Через ракетні обстріли енергооб’єктів, які призвели до дефіциту потужності в мережі, на Львівщині можуть запровадити віялові відключення світла. Аби цьому запобігти, мешканців закликають зменшити споживання електроенергії вранці та ввечері. Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівобленерго.

Через ракетні обстріли енергооб’єктів, які здійснила РФ 10 та 11 жовтня, Львів та інші міста й села області зараз отримують електроенергію за резервними післяаварійними схемами. Тому в електромережі виник дефіцит потужності. У результаті, коли люди масово вмикають електроприлади ввечері та вранці, в мережі знижується рівень напруги.

Як повідомили у “Львівобленерго”, якщо навантаження на електромережі не зменшуватиметься, можливе введення графіків аварійних відключень для споживачів. Це робитимуть за прикладом інших областей України.

“Ще раз закликаємо всіх мешканців Львівщини самостійно обмежити споживання електроенергії і не вмикати енергоємні прилади у період найбільшого навантаження на електромережу з 8 до 11 години вранці та з 17 до 23 години ввечері. Натомість закликаємо використовувати електроенергію вночі після 23 години: наприклад, перенести на нічний час прання, підігрів води, обігрів помешкання, зарядку телефонів та інших пристроїв тощо. Так Ви допоможете зберегти стабільну роботу енергосистеми України, незважаючи на атаки російських окупантів”, — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Серед найбільш енерговитратних приладів є електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильові печі, пральні машини, електричні духовки, електрочайники, праски, посудомийні машини, кондиціонери та порохотяги.

Продовжили концерт з ліхтарями — співдиректор Органного залу у Львові про концерт без світла

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв.
  • Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. Цілили, переважно, у критичну інфраструктуру.
  • По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
  • Станом на 08:00, 11 жовтня, на Львівщині повністю відновили електропостачання.
  • 11 жовтня, близько 12:00, у Львові пролунали три вибухи. На цей момент у місті була оголошена повітряна тривога. Влучили у два об’єкти енергетики у Львівській області.
  • Унаслідок ракетних атак, які здійснила Росія 10 та 11 жовтня, на Львівщині були уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені.


Джерело: Суспільне мовлення України