Суспільне мовлення

У Львові судили посадовця за поширення комуністичної символіки в соцмережі

У Львові судили начальника ЛКП “Львівсвітло” Сихівського району Олександра Саніна за поширення комуністичної символіки у забороненій в Україні соцмережі “Однокласники”. Шевченківський районний суд призначив йому покарання — один рік позбавлення волі умовно. Про це повідомив портал “Детектор медіа”.

Під час судового засідання стало відомо, що посадовець протягом семи років поширював під псевдонімом у російській соцмережі “Однокласники” картинки із зображенням комуністичної символіки. Зокрема, публікував фото радянського стягу з серпом та молотом, зображення портрету Леніна, червоні зірки, картинки з написами СССР та РСФСР та чимало інших. Загалом він публічно поширив 102 таких зображення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Такі дії підсудного кваліфікували як поширення та публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму. Суддя Петро Невойт призначив йому покарання — один рік позбавлення волі, без конфіскації майна. Враховуючи той факт, що чоловік повністю визнав свою провину, його звільнили від відбування покарання. При цьому встановили іспитовий строк тривалістю рік.

На Львівщині депортували двох іноземців. Один з них – росіянин


Джерело: Суспільне мовлення України