Україна і світ

Для реальних змін МСЕК потрібно провести повну цифровізацію на всіх рівнях – Зеленський

Фото: Офіс президента

Для реальних змін системи МСЕК потрібно провести повну цифровізацію всіх етапів роботи щодо встановлення інвалідності.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 22 жовтня.

Цифровізація МСЕК

Президент підкреслив, що проблема не лише в тому, що посадовці роблять собі інвалідність завдяки зв’язкам, а й в тому, що люди, які отримали справжню інвалідність, зокрема в бойових діях, часто не можуть отримати відповідний статус і справедливі виплати.

– Урядовцям – у Мінцифри, у цифровій команді Міністерства оборони – є кому забезпечити відповідні зміни…Часу, щоб виправити це, в уряду небагато, – сказав Зеленський.

Український президент наголосив на персональній відповідальність та відповідних кадрових рішеннях у вертикалі контролю за МСЕК.

Рішення РНБО зараз передбачає повний аудит пенсій та інших нарахувань усім посадовцям, які організували собі інвалідності.

– Окремо треба пройтися по всіх горизонталях місцевої влади. Сьогодні ж на РНБО обговорили також ситуацію в органах прокуратури України. За підсумками цієї розмови Генеральний прокурор України Андрій Костін написав заяву про звільнення, – наголосив Зеленський.

Військові КНДР воюють на боці РФ

У вечірньому зверненні президент також прокоментував інформацію про підготовку двох підрозділів із військових з Північної Кореї. За його словами може йтися про дві бригади по 6 тисяч людей.

– І це виклик. Але ми знаємо, як на цей виклик відповісти. І важливо, щоб від цього виклику не ховались і партнери. Всі партнери. Я вдячний усім країнам і лідерам, які засудили приєднання Північної Кореї до російської війни. Зрозуміло, що в Пхеньяні так само, як і в Москві, не рахують людей і не цінують людські життя, – додав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зеленський підкреслив, якщо Північна Корея може втручатись у війну в Європі, значить, тиску на цей режим точно недостатньо.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 19:03:46