Львівський портал

У Львові відкрили відреставровану каплицю Домініканського монастиря

Після реставрації у Львові відкрили каплицю Домініканського монастиря, вона стала ще одним експозиційним залом Львівського музею історії релігії, що на площі Музейній. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

Раніше у колишній каплиці Домініканського монастиря, присвяченій блаженній Імельді, знаходився експозиційний відділ історії Римсько-католицької церкви. Тепер після завершення реставрації тут виставили твори одного з найкращих польських митців доби бароко Симона Чеховича.

Як розповів директор Львівського музею історії релігії Орест Малиць, за відновлення каплиці взялися ще до початку повномасштабного вторгнення РФ, а в лютому 2022 року всі роботи довелося призупинити.

«Ще до початку московської навали ми опрацювали проєкт нової сучасної експозиції, розібрали стару і взялися до реставрації, оскільки мармурово-гранітна підлога потріскала, тиньк повідставав, чудові дубові двері потребували відновлення, а вітрини і освітлення бажали кращого», – так він розповідає про стан Домініканського монастиря.

Втім реставрацію все-таки відновили у другій половині 2022 року і зараз, у жовтні 2024-го, приміщення знову вдалося відкрити після реновації.

«Наша культура має жити, а музей має працювати. І ось зараз вдалося завершити реставрацію, встановити систему галерейного освітлення», – додав Орест Малиць.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото Ігоря Сальнікова

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-22 20:33:16