Львівський портал

На Коновальця почали відновлювати будинок, зруйнований російською ракетою

У Львові почали відбудовувати житловий будинок на вул. Коновальця, 44-А, зруйнований російським ракетним ударом на початку вересня. Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

«Розпочато роботи з відновлення будинку. Досі тут тривали протиаварійні роботи та встановлення тимчасового даху. Сьогодні [22 жовтня] було знято тимчасове накриття і почато першу стадію відновлення», – коротко сповістив він.

Зазначимо, що внаслідок ракетної атаки РФ по Львову 4 вересня загалом пошкоджено 189 будинків, в тому числі 19 пам’яток архітектури. Під ударом опинились будівлі майже на сорока вулицях.

15 будинків у Залізничному районі зазнали таких руйнувань, що наразі є непридатні для проживання. Також пошкоджено 26 підприємств, 7 освітніх закладів, дві медустанови, два заклади спорту та один – культури. Загалом у будинках у Львові вибито 3446 вікон.

Попередній розмір збитків, завданий цим російським обстрілом, оцінили в 1 млрд грн.

Поки у бюджеті Львова знайшли близько 200 млн грн на відновлювальні роботи. Водночас готовність доєднатись до відбудови житлових будинків вже заявила Польща, а також низка компаній у межах оголошеної ініціативи «Візьми будинок під опіку». До неї долучились вже з чотири десятки українських підприємств та закордонних організацій. Загалом вони нададуть 100 млн грн.

Як повідомляв Львівський портал, ракетною атакою по Львову 4 вересня рашисти вбили сімох людей, в тому числі двох дітей. Восьмою жертвою обстрілу став 69-річний чоловік, він помер у реанімації 2 жовтня.

Серед убитих тієї ночі також була жінка із трьома доньками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото зі соцмереж Андрія Москаленка

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-22 20:17:27