Україна і світ

Єрмак пояснив, за яких умов Україна готова до обговорення завершення війни

Фото: Офіс президента

Україна готова обговорити будь-які варіанти закінчення повномасштабної війни у рамках Формули миру за умов, що вони відповідають міжнародному праву, підтримують територіальну цілісність та суверенітет.

Таку заяву зробив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у колонці для фінського видання Hufvudstadsbladet.

За яких умов Україна обговорить закінчення війни

Україна не може ухвалити будь-які зміни, що загрожують її існуванню, праву на самовизначення або людській гідності українського народу, будучи жертвою агресії Росії, наголосив Андрій Єрмак.

За його словами, Україна готова до розгляду різних варіантів розв’язання повномасштабної війни в контексті Формули миру, але винятково за умови поваги до територіальної цілісності України та дотримання міжнародного права.

Однак Росія має понести відповідальність, зокрема, за екоцид. Керівник Офісу президента вважає, що це необхідно, щоб запобігти повторенню подібних злочинів у майбутньому.

– Але спочатку ми маємо перемогти та створити умови для миру. З цією метою президент Зеленський представив План перемоги України, – наголосив Андрій Єрмак.

За його словами, Україна вже готова узгодити мирні рамки під час другого Саміту миру. Зокрема, Україна хоче побудувати мир не тільки для себе, а й для всієї міжнародної спільноти, тому союзники не мають зупинятися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На думку Андрія Єрмака, Формула миру встановлює основні засади миру в Україні, проте всі держави мають брати активну участь. Він переконаний, що реалізація цих принципів має коригуватися і доповнюватися.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 22:47:03