Україна і світ

Шахтар мінімально програв Арсеналу у Лізі чемпіонів

Фото: Getty Images

Донецький Шахтар зазнав поразки від лондонського Арсеналу у матчі третього туру основного турніру Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2024/25.

Матч Арсенал – Шахтар відбувся на стадіоні Емірейтс у Лондоні та завершився мінімальною поразкою гірників з рахунком 0:1.

Арсенал – Шахтар: як минув матч

Каноніри розпочали зустріч із тотального контролю м’яча, який моментами перевищував 70%. На шостій хвилині після двох поспіль кутових каноніри мали нагоду забити, але Ріккардо Калафіорі пробив над перекладиною.

На 29-й хвилині господарі відкрили рахунок у грі. МаГабріел Мартінеллі увірвався до штрафного та пробив з-під захисника, але влучив у стійку. Після цього м’яч з відскоком від спини Дмитра Різника відрикошетив за лінію воріт. М’яч записали як автогол українського голкіпера.

Перед відходом на перерву каноніри мали ще дві нагоди збільшувати свою перевагу, але з ударом Габріела Жезуса впорався Різник, а Микола Матвієнко випередив Кая Гаверца, який ледь головою у падінні не переправив м’яча у сітку воріт.

У другому таймі каноніри продовжили осідати на воротах гостей. Моменти мали Троссар та двічі Мартінеллі.

На 77-й хвилині у ворота Шахтаря призначили пенальті за гру рукою у Валерія Бондаря. Одинадцятиметровий удар пішов виконувати Троссар, але Різник його потягнув, врятувавши команду від другого пропущеного.

У компенсований арбітром час гірники створили супермомент, коли Педріньо потужно бив у кут, але голкіпер канонірів Давід Рая зробив сейв в останній момент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У наступному турі Ліги чемпіонів Шахтар гратиме проти швейцарського Янг Бойз. Матч запланований на 6 листопада.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 23:59:24