Україна і світ

Північна Корея відправила у РФ не тільки сухопутні війська, а й пілотів – ЗМІ

Фото: Getty Images

Північна Корея відправила у Росію не тільки сухопутні війська, а й пілотів-винищувачів, які можуть керувати російськими військовими літаками.

Про це повідомляє Newsweek посилаючись на південнокорейські ЗМІ.

КНДР відправила у РФ пілотів-винищувачів

Як пише видання, посадовець з уряду Південної Кореї заявив, що минулого місяця, напередодні першого розгортання північнокорейських сухопутних військ 8 жовтня, КНДР відправила відправив пілотів-винищувачів до російського Владивостока.

– Це може бути пов’язано з тренуваннями на російських бойових літаках, що постачаються до Північної Кореї. Але не виключено, що Росія, яка постраждала від нестачі пілотів під час російсько-української війни, звернулася за допомогою до Північної Кореї, – зазначають журналісти.

Журналісти Newsweek звернулося до посольства Північної Кореї в Китаї з проханням прокоментувати інформацію.

Солдати КНДР воюють на боці РФ

У вечірньому зверненні 22 жовтня, президент України Володимир Зеленський прокоментував інформацію про підготовку двох підрозділів із військових з Північної Кореї.

За його словами може йтися про дві бригади по 6 тисяч людей.

– Я вдячний усім країнам і лідерам, які засудили приєднання Північної Кореї до російської війни. Зрозуміло, що в Пхеньяні, так само як і в Москві, не рахують людей і не цінують людські життя, –  сказав Зеленський.

Нагадаємо, 8 жовтня Північна Корея почала перекидання військ спеціального призначення до Росії, які згодом візьмуть участь у бойових діях в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними південнокорейських розвідників, чотири десантні кораблі та три кораблі супроводу Тихоокеанського флоту Росії завершили перший етап транспортування понад 1500 північнокорейських спецпризначенців із північнокорейських районів Чхонджін, Хамхун і Мусудан до російського Владивостока, і найближчим часом очікується другий етап транспортування.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 20:05:18